NOMENAMENT A TÍTOL PÒSTUM

Carme Chacón, primera filla predilecta d'Esplugues de Llobregat

La germana i el cunyat de l'exministra socialista recullen la distinció atorgada per l'ajuntament de la seva ciutat natal

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha nomenat Carme Chacón, exministra d'Habitatge i Defensa morta el 9 d'abril passat als 46 anys, filla predilecta de la ciutat a títol pòstum, un reconeixement que el consistori atorga per primera vegada des que va ser instituït el 1979. La distinció s'ha aprovat en un ple extraordinari aquest dimecres amb els vots a favor del PSCC'sERC, el PP, el PDECatCanviem Esplugues i d'una regidora no adscrita, mentre que ICV s'ha abstingut i la regidora de la CUP no ha assistit a l'acte.

Notícies relacionades

L'alcaldessa d'Esplugues, la socialista Pilar Díaz, ha explicat que "es tracta no només d'un ple d'homenatge i de record, sinó també de distingir la que va ser una de les veïnes d'Esplugues més il·lustres i més universals". Chacón "va contribuir", ha apuntat, "a avançar cap a una societat més igualitària i a trencar molts sostres de vidre, reivindicant els drets de les dones, i alhora va recordar sempre els seus orígens espluguencs i va projectar el nom de la ciutat".

Al ple hi han assistit la germana i el cunyat de l'exministra de Defensa, Mireia Chacón i Alberto Tapia, que han rebut de mans de l'alcaldessa la distinció de Carme Chacón.