L'últim adeu a Carme Chacón

Aquest dimecres se celebrarà a la Fira de Barcelona un homenatge ciutadà a l'exministra

Entrevista amb Carme Chacon

Entrevista amb Carme Chacon / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimecres celebrarà l'últim adeu a Carme Chacón. Deu dies després de la seva mort, els organitzadors volen que aquest sigui un homenatge ciutadà, per plasmar que la figura de l'exministra de Vivenda i Defensa va anar molt més enllà dels despatxos oficials i del seu escó al Congrés. Serà a les 19.00 hores al palau 2 de la Fira de Barcelona, on va ser elegida cap del llista del PSC a les eleccions generals del 2008, en què va aconseguir el rècord de diputats del seu partit al Congrés (25). 

Notícies relacionades

Xavier Sardà serà el conductor d'un acte que comptarà amb les intervencions, entre altres, de José Luis Rodríguez Zapatero i la seva exvicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, i de Miquel Iceta, líder del PSC. També hi participaran José Julio Rodríguez, cap de l'Estat Major de Chacón, Ángeles González-Sinde, exministra de Cultura i guionista, el polifacètic David Trueba, l'actor Roberto Álvarez, la periodista Joana Bonet i Rafael Mateu, del bufet Ramón y Cajal Abogados, on treballava l'exdiputada després d'haver renunciat a presentar-se.

En l'acte, d'una hora i mitja de durada, també hi haurà vídeos de record de la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, i de periodistes com Jordi Évole, Enric Hernàndez (director d'EL PERIÓDICO) i Susanna Griso. "Volem que sigui transversal per reflectir bé el que va ser, una persona que, per sobre de la seva trajectòria en política, va aconseguir sortir de les fronteres del partit. Va transcendir la vida de partit i va teixir moltes amistats en el món de la cultura i de la societat civil", explica Germán Rodríguez, la seva mà dreta des del 2004 fins que Chacón va renunciar a repetir com a diputada el 2016