DILEMA INDEPENDENTISTA

Els sindicats exigeixen a la Generalitat "seguretat jurídica" per als funcionaris

CCOO veu "inadmissible" l'advertència de Lluís Llach de sancions als empleats públics

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

La veu d'alarma s'ha estès avui entre els funcionaris de la Generalitat. Els sindicats han qualificat d'"inadmissibles" les declaracions del diputat de Junts pel Sí Lluís LlachLluís Llach en què advertia que els empleats públics que desobeeixin les lleis de desconnexió seran sancionats per la Generalitat

Els sindicats de la funció pública han exigit al Govern català que garanteixi la "seguretat jurídica" per als seus més de 200.000 empleats, tal com s'ha fet fins ara i com també es va aplicar en la consulta del 9-N

Per Joan Maria Sentís, coordinador de l'àrea pública de CCOO de Catalunya, "una cosa és la ideologia i els projectes polítics i una altra cosa és el respecte a la legalitat vigent amb el criteri de la seguretat jurídica per als funcionaris que han d'aplicar-la". 

NOU REFERÈNDUM

Sentís confia que el Govern mantingui el criteri pel qual es va regir el 9-N i que ha evitat la imputació de funcionaris i que eviti situar els empleats públics enmig d'"un xoc de legalitats". Aquest xoc es pot donar, segons Sentís, en múltiples àmbits i no només en el terreny dels Mossos d'Esquadra.

Notícies relacionades

A més, el dirigent sindical ha recordat que Llach és un diputat de Junts pel Sí però no forma part del Govern, que és qui ha de donar les directrius a la seva plantilla respectant la legalitat.  

En relació amb la convocatòria del referèndum anunciat per l'Executiu de Carles Puigdemont, els funcionaris de la Generalitat no han rebut fins ara cap consigna de com s'organitzarà la consulta, encara que confien que es mantingui el criteri d'evitar conseqüències legals per als empleats públics.