Marhuenda: "Ja ens hem inventat una cosa per clavar-li una nata (a Cifuentes)"

'El Español' difon les gravacions del director de 'La Razón' sobre les coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid

sin-ttulo

sin-ttulo

2
Es llegeix en minuts

Notícies inventades, coaccions, insults i fins i tot ultimàtums. Així van intentar el conseller delegat de 'La Razón', Edmundo Rodríguez; el president del rotatiu, Mauricio Casals, i el director, Francisco Marhuenda, evitar que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, posés en mans de la justícia les irregularitats comeses al Canal de Isabel II, l'empresa pública de gestió de l'aigua.

Aquest modus operandi es dedueix de les converses entre aquests tres directius gravades per la Guàrdia Civil, i que ha difós 'El Español'.

L'objectiu principal de l'assetjament a Cifuentes era parar la investigació impulsada per Cifuentes i que afectava directament Rodríguez, president de la filial sud-americana del Canal, Inassa, fins que va ser destituït després de sortir als 'papers de Panamà'.

"ETS UN SOLDAT NOSTRE"

"Li hem dit que ets un soldat el nostre, que ets intocable per a nosaltres i ella per les males té molt a perdre. En una guerra no pot guanyar", li va explicar Marhuenda al conseller delegat, a manera de resum de la reunió que havia mantingut amb la presidenta madrilenya per aquest cas, a mitjans del 2016.

"Paco, has de dir-li: 'això ha arribat molt lluny, Edmundo és un dels nostres i volem una solució per a ell'. Estan buscant als calaixos dels armaris, buscant marranades a la desesperada", li va contestar Rodríguez en la mateixa conversa.

LA CONTINUÏTAT DE MARHUENDA

La pressió per salvar el conseller delegat de 'La Razón' va arribar fins i tot a afectar el mateix director del diari. "Jo li he dit (a Marhuenda) que la seva continuïtat depèn d'això", li va dir Casals a Rodríguez després que Cifuentes anunciés que denunciaria les irregularitats en l'organisme públic.

Marhuenda fins i tot va haver de disculpar-se davant els seus superiors per publicar una notícia positiva sobre el portaveu de l'Executiu madrileny i president del Canal d'Isabel II, Ángel Garrido, i revela que el diari ha publicat notícies falses per donar un toc d'atenció a Cifuentes: "Sento això de Garrido, ja he dit que no surti res bo d'ell. Ja ens hem inventat una cosa per donar-li una nata i que prengui nota. Li he dit: ' tu mateixa, fa molt temps que ets al Govern . Ara la gent associa el Canal a vosaltres, punt, i Ignacio González és PP. Tu mateixa".

"LA 'ZORRA' DE MARISA"

Notícies relacionades

Per últim, en les converses interceptades per la Guàrdia Civil també es pot sentir com Marhuenda insulta la cap de Gabinet de la presidenta madrilenya, Marisa González: "M'ha trucat la 'zorra' de Marisa per la nata que li hem fotut avui. Li ha fet molt mal. Marisa vol saber si és una campanya. Evidentment he dit que no, no cal reconèixer-ho, no és tonta. Li he dit: 'home, si feu les coses malament, doncs nosaltres...' Demà li clavem una altra patacada a Cifu (Cifuentes)".

Aquest dijous, a partir de les 12 hores, estan citats Marhuenda i Casals per comparèixer davant el jutge en qualitat d'investigats (imputats, segons l'antiga denominació). Ahir, van declarar com a testimonis Cifuentes, Aguirre i Marisa González.