El Govern prepara un acte de cohesió a favor del referèndum aquesta setmana davant la crisi interna de JxSí

Munté sosté que la polèmica de Bonvehí no afecta la unitat de l'Executiu

Minimitza les "legítimes discrepàncies" entre socis i sosté que el Govern no les ha abordat

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Resposta unànime del Govern davant la crisi interna entre el PDECat i ERC per la gravació d'una intervenció del número dos del PDECatDavid Bonvehí, atribuïda a ERC. La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que la crisi no ha sigut abordada per part del Consell Executiu, que manté la seva unitat malgrat les "legítimes" discrepàncies.

I per donar aquesta imatge d'unitat interna ha confirmat que el Govern prepara un acte de reafirmació a favor del referèndum per als pròxims dies, abans de la Diada de Sant Jordi de diumenge. "Sí, ens podem plantejar qualsevol acte o gest que serveixi per reforçar encara més el compromís del Govern, de tots els seus membres, segurament té tot el sentit fer-ho ara que s'acosta el tram final del procés, que les entitats sobiranistes plantegen les seves campanyes, que el Pacte Nacional pel Referèndum està a punt de culminar la seva tasca", ha afirmat Munté en roda de premsa després de la reunió ordinària del Govern. No ha donat més detalls sobre si aquest acte pot servir per llançar un compromís de cohesió col·legiada a l'hora de prendre decisions en pro del referèndum, per part de tots els consellers. "No tenim perfilat l'acte, hi ha la voluntat de fer-ho. Ho abordem amb tota normalitat", ha afirmat, insistint en el missatge de "tranquil·litat" respecte al paper dels funcionaris en la consulta.

Munté ha minimitzat la crisi, sobre la qual no ha volgut opinar, i ha assegurat que no ha afectat el Govern: "Crisi de confiança en el Govern, cap; estem fortament determinats a culminar el nostre compromís amb el referèndum, que és ferm com a Govern i de les formacions polítiques que el recolzen, tots estem plenament d'acord i conjurats perquè les legítimes discrepàncies en l'àmbit dels partits en cap cas perjudiquin els espais de treball conjunt com el grup de Junts pel Sí o el Govern".

"No hem parlat d'aquesta qüestió. Hem parlat del compromís amb el referèndum, de la determinació de portar-lo a terme i la fermesa del Govern en aquesta fase final del procés conscients com som de les dificultats del context", ha afegit Munté.

PLACES DE FUNCIONARIS

Notícies relacionades

Per una altra part, el Govern ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de 7.721 places, tal com va avançar el president Carles Puigdemont en el debat de política general. D'aquestes, 2.500 seran per a l'àmbit sanitari, 2.000 són docents, 505 mossos d'esquadra i 150 bombers. La consellera Meritxell Borràs ha explicat que és la promoció més important en els últims sis anys i s'anirà desplegant durant els pròxims tres anys.

"Algunes d'aquestes places estan actualment ocupades per interins, altres són de nova creació. Hi haurà entrada de gent nova, que és talent nou, però també persones que tenen interinatge que podran optar a una plaça", ha explicat Borràs subratllant que s'anirà reduint la temporalitat amb aquesta mesura.