DOL EN LA POLÍTICA

L'Ajuntament d'Esplugues rep aquest dimecres les cendres de Carme Chacón

Els veïns de la localitat natal de l'exministra i exregidora socialista podran acomiadar-se d'ella a la sala de plens

Les cendres de l’exministra són a l’Ajuntament d’aquesta ciutat de la qual va ser regidora. / ALBERT BERTRAN / ATLAS VÍDEO

Les cendres de l’exministra són a l’Ajuntament d’aquesta ciutat de la qual va ser regidora.
jgblanco38029615 urna presente chacon foto bertran170412125924

/

1
Es llegeix en minuts

El saló de plens de l'Ajuntament de Esplugues de Llobregat acollirà aquest dimecres, entre les 12 i les dues del migdia, les cendres de Carme Chacón, que va ser trobada morta al seu domicili de Madrid diumenge passat. Així, la que va ser regidora socialista al municipi i ministra de Vivenda i Defensa rebrà un homenatge dels veïns de la seva localitat natal. 

Chacón, que tenia una cardiopatia congènita, va ser incinerada aquest dilluns a la nit, en una cerimònia íntima, al cementiri de l'Almudena de Madrid després de múltiples mostres de condol i suport tant a la seu del PSOE del carrer Ferraz de Madrid com a la del PSC a Barcelona, al carrer Nicaragua, per on van desfilar centenars de persones.

El PSC, encapçalat pel seu primer secretari, Miquel Iceta, juntament amb membres de la direcció, diputats al Parlament i alcaldes, acomiadaran a Esplugues l'exministra, que serà homenatjada dimecres que ve, 19 d'abril, a partir de les set del vespre, en un acte en un dels pavellons de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. 'Per sempre, Carme' serà el lema d'aquest acte.

Notícies relacionades

Chacón va començar la seva carrera política a Esplugues, on va ser primera tinenta d'alcalde del 1999 al 2003 i regidora fins al 2007, quan va abandonar el consistori per convertir-se primer en ministra de Vivenda i després en la primera dona al capdavant de la cartera de Defensa, amb José Luis Rodríguez Zapatero de president. L'ajuntament va decretar tres dies de dol en record de la seva política més il·lustre i va instal·lar un llibre de condol, que té una versió 'on line'.

La Generalitat ha atorgat aquest dimarts a Chacón la Creu de Sant JordiCreu de Sant Jordi, la màxima distinció del Govern, a títol pòstum.