BARÒMETRE DE MARÇ DEL CIS

La preocupació per la corrupció es dispara 7,5 punts

Es consolida com a segon problema dels espanyols darrere de l'atur

 

  / EFE / MARCIAL GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts

La preocupació ciutadana per la corrupció segueix escalant posicions en les preocupacions dels espanyols. Segons el baròmetre de març del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) presentat aquest dijous, el 44,8% dels enquestats la posicionen al primer lloc de les seves inquietuds, un 7,5% més respecte al sondeig anterior.

Amb aquesta dada, la plaga de la corrupció es consolida com el segon problema dels espanyols darrere de l'atur, que preocupa el 72,3% dels enquestats.

L'estudi demoscòpic es va realitzar entre l'1 i el 10 de març, un període en què entre altres coses es va produir la declaració davant el jutge del dimitit president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per les suposades irregularitats en la construcció d'un auditori a Puerto Lubreras quan era alcalde d'aquest municipi. Així mateix, les enquestes es van realitzar al cap de poc temps de conèixer-se les sentències pel 'cas Nóos' i les 'targetes black' de Caja Madrid

Notícies relacionades

L'enquesta mostra per contra una millor percepció de la situació econòmica, ja que disminueix en cinc punts el percentatge de ciutadans a qui preocupa aquest assumpte (el 22 per cent davant el 27 del mes anterior), i també hi ha un optimisme més gran sobre la seva evolució.

LA SITUACIÓ POLÍTICA, PITJOR QUE L'ECONÒMICA

Per una altra part, els espanyols veuen la situació política general pitjor que l'econòmica. Així, el 4,4% dels sondejats veuen bona la situació de l'economia (ningú la qualifica de molt bona), el 38,5% la considera dolenta; el 22,2%, molt dolenta, i el 34,3%, regular. En canvi, només el 2,7% afirma que la situació política general és bona o molt bona (0,2%), mentre que el 70,9% la veuen dolenta; el 36%, molt dolenta, i el 22,4%, regular.