BARÒMETRE DE FEBRER DEL CIS

Els judicis de les 'black' i 'Gürtel' eleven la preocupació dels espanyols per la corrupció

La inquietud per la situació política també augmenta en vigílies dels congressos del PP i Podem

correa-crespo

correa-crespo / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

La preocupació per la corrupció i el frau s'ha disparat en l'últim mes 3,5 punts fins a arribar al 37,3%, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que assenyala que l'atur segueix al capdavant de les inquietuds dels espanyols.

El context en què es va realitzar l'enquesta, efectuada entre l'1 i el 9 de febrer, no és intranscendent, ja que va coincidir amb declaracions del judici del 'cas Gürtel' i just després de quedar vist per a sentència el procés per les targetes 'black' de Bankia.

L'atur segueix sent citat com la principal preocupació pel 72,2% dels enquestats, 1,1 punts menys que en l'anterior informe, mentre que la corrupció i el frau pugen 3,5 punts fins al 37,3%, i repunten així mateix 1,8 punts els problemes d'índole econòmica, esmentats pel 27%.

Notícies relacionades

També constata el CIS un augment de la preocupació dels espanyols pel futur de la situació econòmica, ja que el 21,7% tem que vagi a pitjor, quan fa un mes aquest percentatge era del 17,1%.

A més, en els primers dies de febrer es va incrementar el percentatge de ciutadans que qualifiquen com a "dolenta o molt dolenta" la situació política, que ja són set de cada deu, 3,3 punts més que en el mes anterior. Per contra, el 2,9% d'enquestats consideren que va bé o molt bé, davant el 4,7% que ho pensaven al gener. El sondeig va coincidir també en el temps amb els congressos de PP Podem.