Maíllo critica l'actitud de Ciutadans a Múrcia: "Han tret la destral de justiciers"

El coordinador general del PP assegura que "si s'arxiva el cas, Pedro Antonio Sánchez tornarà"

jregue37926044 gra290  murcia  04 04 2017   el vicesecretario de organizaci170405102441

jregue37926044 gra290 murcia 04 04 2017 el vicesecretario de organizaci170405102441 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PPFernando Martínez-Maíllo, no ha escatimat crítiques i retrets a Ciutadans per haver exigit la dimissió de l'ara expresident de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez. "Cada vegada que hi ha una imputació, Ciutadans treu la destral de justicier i no espera a la resolució judicial", ha criticat el popular, per després afirmar que "s'han deixat portar per una resolució dura" però que de moment es tracta d'"una petició d'imputació que no està confirmada pel fiscal".

Maíllo ha reconegut que el cessament del líder murcià respon a la por del PP de perdre la presidència de la comunitat autònoma: "Ens vam adonar que la moció de censura triomfaria i el tripartit es consumaria", ha assegurat. "Pedro Antonio Sánchez va prendre la decisió de dimitir perquè seguís governant el PP, que va ser el partit que va guanyar les eleccions", una decisió que ha qualificat de "molt personal però molt generosa". 

LA RESOLUCIÓ DE VELASCO VA SER EL DESENCADENANT

Sánchez s'havia de sotmetre aquest dimecres a una moció de censura presentada pel PSOE arran de ser declarat "investigat" en el 'cas Auditori', però a aquesta causa dilluns s'hi va sumar una resolució del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco demanant al Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia que l'investigués també en el 'cas Púnica'.

Notícies relacionades

Segons ha admès el coordinador general dels populars, aquest va ser "el desencadenant" que es trenqués tota possibilitat d'acord amb Ciutadans, amb qui el PP estava parlant de "possibles acords" perquè no recolzessin la moció de censura dels socialistes contra Sánchez. Arran de la resolució de Velasco, ha explicat, el PP va saber "per diverses dades", que Ciutadans recolzaria juntament amb el PSOE i Podem la moció i això va ser el que el va portar a dimitir. "El tripartit es consumaria i abans que passés això vam prendre la decisió", ha declarat.

Per sortir de l'entramat, el PP espera aconseguir la majoria i "no estar permanentment condicionats per Ciutadans". De totes maneres, Maíllo ja ha assegurat que si s'arxiva el cas, Pedro Antonio Sánchez "tornarà".