Ciutadans es felicita per haver "guanyat el pols" a Pedro Antonio Sánchez

Podem encara veu "possible" un govern alternatiu amb el PSOE a Múrcia

"Només queda saber a quina elèctrica anirà", diu Rufián, en referència a les portes giratòries entre política i empreses

 

  / EFE / MARCIAL GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans s'ha felicitat aquest dimarts per la dimissió de Pedro Antonio Sánchez com a president de Múrcia. Segons ha manifestat el portaveu de C's a la regió, Miguel Sánchez, la situació del dirigent conservador era "insostenible" després de la seva imputació en el 'cas Auditori' i de la reclamació del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco perquè el Tribunal Superior de Múrcia l'investigui pel 'cas Púnica'.

"La Regió de Múrcia guanya el pols a què ens havia sotmès el president. PAS ha dimitit, era insostenible. Sort en l'àmbit personal", ha escrit Sánchez a Twitter.

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, per la seva part, ha destacat que s'ha complert el pacte a què van arribar amb el PP per donar suport a Pedro Antonio Sánchez. "Vam prometre estabilitat, però quan l'ombra de la corrupció ha caigut sobre el president de Múrcia ha hagut de demanar la seva dimissió i s'ha complert amb el que s'havia pactat", ha manifestat en declaracions als periodistes al Congrés.

Villegas ha considerat que ara el PP ha de "moure fitxa i posar sobre la taula un candidat" i ha avisat que el suport de Ciutadans estarà supeditat a les noves condicions que es pactin.

APEL·LACIÓ AL PSOE

Notícies relacionades

Per la seva part, la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, ha considerat que encara "és possible" un govern alternatiu a la regió, i per a això és necessari "parlar" amb el PSOE. Segons Montero, Sánchez "s'ha agafat a la butaca durant massa setmanes" i avui s'ha vist obligat a dimitir "per la gran pressió social".

Molt més crític també s'ha mostrat el diputat d'ERC a la Cambra baixa Gabriel Rufián, que s'ha preguntat "a quina elèctrica anirà" ara Pedro Antonio Sánchez, en clara al·lusió a les portes giratòries.