CONFERÈNCIA DE L'EXCONSELLER

Homs assessorarà Puigdemont sobre el referèndum

L'exportaveu del PDECat al Congrés fa broma que ho farà gratis per evitar "les investigacions" de la fiscalia

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller i exportaveu del PDECat al Congrés Francesc Homs ha acceptat l'encàrrec d'assessorar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre el referèndum. En la conferència 'Del 9-N al referèndum', al Col·legi de Periodistes, l'exportaveu del Govern va fer broma que prestarà el servei "a cost zero" per evitar "les investigacions" de la fiscalia.

Inhabilitat per l'organització de la consulta alternativa del 2014, Homs, que reprendrà la seva activitat com a advocat, va assenyalar que les dues tasques li fan "il·lusió". Va subratllar que al procés no se'l pot guanyar "utilitzant la força", en resposta al Tribunal ConstitucionalTribunal Constitucional, i que el referèndum "es pot fer i es farà". Condicionar-ho a un acord amb el Govern, va avisar els comuns, "equival a renunciar-hi".

"Tinc confiança en el president i en el Govern; si no, no em posaria a les teves ordres per ajudar-te personalment en el que pugui i sàpiga", ha dit adreçant-se a Puigdemont. L'encàrrec assumit per Homs consisteix a assessorar personal i puntualment el cap del Govern quan li demani opinió sobre assumptes polítics.

Notícies relacionades

L'exconseller ha insistit que el referèndum "és irrenunciable perquè és el compromís més majoritari que uneix els catalans". "No n'hi ha cap altre amb més suport", ha assenyalat, i ha afegit: "No es pot negar a una nació mil·lenària el seu dret a l'autodeterminació per la via pacífica i democràtica". 

El president de la Generalitat ha publicat a Twitter un missatge d'agraïment a Homs: