El PP eludeix reafirmar el seu suport a Sánchez: "Anirem pas a pas"

Fonts populars admeten que les noves acusacions pel 'cas Púnica' compliquen encara més que puguin mantenir el Govern regional

 

  / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PP ha eludit aquest dilluns reafirmar que recolzaran Pedro Antonio Sánchez fins al final, després de saber-se que el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que investigui el president pel 'cas Púnica', i això se suma a la seva imputació pel 'cas Auditori'  i per la qual el PSOE ha presentat una moció de censura que es debatrà aquesta setmana amb la vista posada a enderrocar-lo. 

El problema a què s'enfronta el PP a Múrcia no ha sigut debatut en el comitè executiu que Mariano Rajoy ha presidit a la seu nacional i al qual han assisitit tots els barons elegits en els últims congressos autonòmics menys Sánchez. Però el portaveu conservador, Pablo Casado, sí que s'ha vist forçat, en la roda de premsa posterior, a contestar a múltiples preguntes sobre una crisi que podria provocar que els conservadors perdin el govern regional i que està tensant fins al límit les relacions entre el PP i C's. 

Notícies relacionades

Preguntat sobre si la direcció nacional prefereix passar a l'oposició o forçar Sánchez a dimitir si Ciutadans arriba a un acord amb el PSOE perquè tiri endavant la moció de censura, Casado ha asseverat que aniran "pas a pas". Per tant, res de manifestar que el suport es mantindrà passi el que passi, com el PP murcià, amb el seu president al capdavant, defensa.

Fonts populars admeten que la decisió del jutge Velasco, que atribueix tres delictes a Sánchez pel 'cas Púnica', complica encara més la seva situació, perquè dona més arguments a la força taronja per apartar Sánchez, de la mà del PSOE i Podem. Tot i això, Casado ha recordat que la situació processal de Sánchez no ha canviat aquest dilluns ja que el TSJ de Múrcia encara ha de decidir si l'imputa o no. Això explica que el portaveu conservador hagi assenyalat que la postura oficial "segueix sent la mateixa" i no ha variat en les últimes hores.