TENSIÓ AL PLATÓ

"¿Vol que m'aixequi i li estampi aquesta tassa al cap?"

Un assessor del PP a Múrcia amenaça un tertulià en un debat televisiu sobre el president autonòmic

murcia

murcia

1
Es llegeix en minuts

"Vostè vol que m'aixequi i li estampi això al cap, ¿oi? Vostè vol això, ¿oi? Vostè m'està assenyalant i jo això no l'hi permeto. Jo no estic cobrint cap corrupte". Així va respondre José Antonio Martínez Abarca, assessor del PP de Múrcia, a un tertulià durant el programa 'Las 7 Noticias' a la televisió murciana en un debat encès sobre el judici a Pedro Antonio Sánchez, president de la regió imputat per corrupció.

Notícies relacionades

"El jutge que investiga el president de la regió es pot prendre copes amb qui li surti dels ous", va sentenciar Martínez Abarca en el mateix programa, per justificar la cita entre el jutge del cas i un alt càrrec popular. Després d'un debat cada vegada més acalorat, l'assessor del PP va deixar anar la seva amenaça mentre aixecava la tassa després que el tertulià David Castillo l'acusés d'estar "encobrint" el cas. "Vostè parli del PP, del senyor Sánchez o de qui vulgui, però no de mi, perquè no em coneix i perquè no em surt dels ous”. Malgrat les crítiques de l'interpel·lat i d'altres companys de taula, es va mantenir ferm en la seva afirmació. "La llibertat d'expressió és dir aquestes coses. Fer-les ja és un delicte".

MOCIÓ DE CENSURA CALDEJADA

L'incident demostra que els ànims estan molt escalfats quan falta una setmana per la moció de censura a Múrcia. L'acord entre el PSOE i Ciutadans per desbancar el popular del Govern murcià segueix a expenses dels serrells, no menors, sobre la fórmula a seguir després de la moció de censura que se celebrarà la setmana que ve. Albert Rivera ha transmès aquest divendres al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, que no entraran en un executiu en què també hi hagi Podem. Rivera ha fet aquesta advertència poc després que els representants del PSOE i de Podem a Múrcia s'hagin reunit i hagin acostat posicions.