El PP i el PSOE critiquen la "bogeria" de Puigdemont de qüestionar la democràcia espanyola

Maillo li recorda que el règim de llibertats li permet comparar el procés amb la lluita pels drets civils als EUA

Els socialistes lamenten "l'esperpent continu" dels independentistes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El PP i el PSOE no han trigat aquest dilluns a criticar els arguments esgrimits per Carles Puigdemont per defensar el procés en la seva conferència a la Universitat nord-americana de HarvardHarvard. El president va comparar la recerca de la independència de Catalunya amb la lluita nord-americana pels drets civils i va equiparar la democràcia espanyola amb la turca perquè els dos països, segons la seva opinió, "autoritzen l'exèrcit a actuar contra els ciutadans". 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que aquestes declaracions evidencien la "bogeria" i la "deriva absurda" en què s'ha instal·lat el Govern català. "Evidentment a Espanya hi ha democràcia i un règim de llibertats", ha recalcat, per afegir que aquest sistema és el que permet al cap de l'Executiu català dir "coses tan absurdes com aquestes". 

En la mateixa línia, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat el president d'"insultar la intel·ligència" dels ciutadans. Al seu parer, les seves comparacions "posen en evidència" que l'Executiu català és "un Govern d'il·luminats que es creuen les seves pròpies mentides i que porten Catalunya a un carreró sense sortida", ja que els sobiranistes, segons ell, "voldrien que avui mateix entrés l'Exèrcit per la Diagonal" de Barcelona.

Notícies relacionades

També el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, ha criticat "l'exabrupte" i ha considerat que alguns secessionistes van pel "camí del ridícul". Per ell, potser "el que estan buscant" amb expressions com aquesta és "provocar" i que tothom parli d'aquests "exabruptes" perquè no es parli d'altres coses, com per exemple -ha afegit- que dilluns es complia un dels "terminis" que es van donar els mateixos sobiranistes catalans, el d'iniciar la desconnexió d'Espanya.

"El que hi ha hagut és una desconnexió de la realitat, un esperpent continu que no porta enlloc", ha subratllat Jiménez, abans de criticar també la "desobediència intolerable" per part de les institucions catalanes.