EL DEBAT SOBIRANISTA

El TSJC reclama a Forcadell les resolucions sobre la celebració d'un referèndum

La jutge impulsa l'última querella presentada per la fiscalia contra la presidenta de la Cambra catalana i tres diputats

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugènia Alegret, que instrueix les querelles presentades per la fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carmen Forcadell, i tres membres de la Mesa, ha sol·licitat a la Cambra catalana que "com més aviat millor" aporti una còpia autentificada de les resolucions adoptades després de la providència del Tribunal Constitucional, de 19 de juliol del 2016, que prohibeix qualsevol acte vinculat al procés sobiranista. Al seu escrit, concreta el seu interès especial sobre diverses resolucions, més annexos i transcripcions dels debats, del 5 i 6 d'octubre del 2016, sobre la iniciativa de Junts pel Sí i la CUPJunts pel SíCUP que advoca per convocar un referèndum unilateral sobre la independència.

La magistrada, a més, com el Tribunal Constitucional, ha notificat la providència del 6 d'octubre del 2016, puntualitzant el dia, l'hora i el "minut de la recepció" i com es va rebre, si per correu electrònic, carta o altres mitjans. També ha requerit el Tribunal Constitucional perquè els remeti una còpia de les notificacions i peticions fetes als membres de la Mesa del Parlament de la providència del 19 de juliol del 2016.

LA QUERELLA MÉS RECENT

Notícies relacionades

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar el 23 de febrer una nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també afecta tres membres més de la Mesa de la Cambra. El ministeri públic els atribueix els delictes de desobediència i prevaricació al permetre que es tramités la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP que advocava per convocar un referèndum unilateral sobre la independència i que va ser aprovada amb els vots d'aquests dos grups el 6 d'octubre.

La demanda respon a la decisió del TC d'anul·lar el full de ruta de la desconnexió impulsada pels partits independentistes.