LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Ciutadans assegura que Pedro Antonio Sánchez no seguirà com a president de Múrcia

El partit de Rivera pressiona perquè dimiteixi i el PP nomeni un candidat alternatiu

PSOE i Podem intenten que els taronges se sumin a una moció de censura amb canvi al Govern

Ciutadans assegura que Pedro Antonio Sánchez no seguirà com a president de Múrcia

MARCIAL GUILLEN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

ciutadans dona per fet que la sortida de Pedro Antonio Sánchez de la presidència de Múrcia és qüestió de dies. Fonts de la direcció del partit han assegurat a aquest diari que no té possibilitat de seguir en el càrrec, a pesar del cop de mà que el Partit Popular mira de donar-li després de la seva imputació per part del Tribunal Superior de Justícia de la regió per les presumptes irregularitats en la construcció de l’auditori de Puerto Lumbreras.

Notícies relacionades

    C’s pressiona perquè dimiteixi. El seu responsable a Múrcia, Miguel Sánchez, ha exigit per carta al president una reunió, encara que tot indica que no tindrà lloc fins a la setmana entrant. El partit taronja vol que deixi la presidència i que el grup popular nomeni un altre candidat com a cap del Govern regional. El PSOE i Podem, no obstant, són partidaris d’una moció de censura i pressionen perquè el pròxim president no sigui del Partit Popular, perquè consideren que Sánchez és tan sols «la punta de l’iceberg» de tota una trama de corrupció.

    Però aquest impàs podria durar dies. Els d’Albert Rivera podrien deixar de marge fins al 6 de març, quan Sánchez ha de declarar davant el TSJ. Si no renuncia, com ha assegurat, ni proposa un candidat alternatiu no els quedarà, admeten, més remei que sumar-se a la moció de censura. Sánchez s’ha vist immers en una altra polèmica relacionada amb el cas Púnica que obligarà demà el fiscal general de l’Estat a comparèixer al Congrés per explicar per què va ordenar a les fiscals que no recolzessin la imputació del dirigent en aquesta causa.