Balmón recolza Susana Díaz i l'acompanyarà en el llançament de la seva candidatura

"És la persona indicada per reconstruir el socialisme", afirma l'alcalde de Cornellà

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, participarà aquest diumenge en l'acte a Madrid en què la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, anunciarà públicament la seva decisió de presentar-se a les primàries que el PSOE celebrarà al maig per a l'elecció del secretari o secretària general del partit. Així ho ha confirmat Balmón a aquest diari, i ha justificat el seu suport a Díaz dient que "és la persona indicada per reconstruir el socialisme".

El dirigent ha explicat que la presidenta andalusa li va demanar la seva assistència a l'acte fa uns dies i que ell li va demanar al seu torn uns dies per pensar-s'ho. Balmón decidir finalment que és hora de "tancar el debat" que ha fracturat el socialisme, per "evitar la implosió del partit". Justifica el seu suport a Díaz dient que com a presidenta de la Junta d'Andalusia ha demostrat que "sap gestionar" i fer "polítiques d'esquerres".

"S'ha de pensar en el futur", diu Balmón respecte a les fortes reticències que aixeca Díaz en un sector del PSC. 

RECOLZADA PER GONZÁLEZ I ZAPATERO

Notícies relacionades

Amb la presentació de la seva candidatura, Díaz pretén mostrar una imatge d'unitat del PSOE. En l'acte, que se celebrarà a partir de les 11.30 hores al pavelló 1 de l'Ifema, estarà recolzada pels expresidents del Govern i exsecretaris generals del PSOE Felipe González José Luis Rodríguez Zapatero; per l'exvicepresident del Govern Alfonso Guerra; per l'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba; per l'exministre i expresident del Congrés José Bono, entre altres.  

També hi seran presents els presidents de les comunitats d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; d'Aragó, Javier Lambán; de València, Ximo Puig, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.