El Govern anuncia la seva disposició a recórrer els comptes de la Generalitat

El recurs davant el TC se sumaria als que preveuen presentar el PSOE, d'una banda, i el PP i C's de d'altra

L'Executiu insisteix a advertir al Govern que les lleis "s'han de complir"

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern ha anunciat aquest divendres la intenció de recórrer els pressupostos de la Generalitat, a l'incloure una partida destinada a sufragar el referèndum. Segons ha explicat el portaveu després del Consell de Ministres, Íñigo Méndez de Vigo, el Gabinet de Mariano Rajoy ha estudiat la situació i l'existència de dues esmenes, una de la CUP i una altra de Sí que es Pot, que al·ludeixen a la celebració d'una consulta unilateral, la primera, i pactada, la segona. Però, com el Parlament encara no ha publicat el text, l'Executiu ha acordat que, quan sigui oficial, es demanarà un informe preceptiu al Consell d'Estat per després interposar una demanda davant el Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

Dijous el PSOE, per un costat, i el PP i C's, per l'altre, van difondre també la intenció de portar els comptes aprovats pel Parlament a l'alt tribunal, a través de la interposició d'un recurs amb la firma de 50 diputats. 

Méndez de Vigo ha insistit aquest divendres a la Generalitat que les lleis "s'han de complir" i que "ningú està per sobre de la llei". Malgrat el previsible nou xoc als tribunals, el portaveu ha reiterat que el Govern segueix estant disposat a dialogar amb la Generalitat "però dins de la llei".