EL REPTE INDEPENDENTISTA

PP, PSOE i C's portaran els pressupostos de la Generalitat al TC

50 diputats socialistes avalaran la demanda davant el Constitucional per incloure una partida destinada al referèndum

undefined37667059 gra261  madrid  14 03 2017   el portavoz del grupo socialist170314164243

undefined37667059 gra261 madrid 14 03 2017 el portavoz del grupo socialist170314164243 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts

El PSOE recorrerà la setmana que ve davant el Tribunal Constitucional la llei de pressupostos aprovada dimecres per JxSí i la CUP al Parlament per incloure una partida destinada a la celebració del referèndum. També el PP i Ciutadans faran el mateix, encara que en el seu cas ho registraran de forma conjunta perquè el partit taronja per si sol no hauria pogut, ja que es requereixen un mínim de 50 firmes de diputats i el grup d’Albert Rivera només en té 32.

El recurs del PSOE ja l’havia avançat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i ahir el va confirmar el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, que, en una entrevista a la cadena Cope, va recalcar que la llei és inconstitucional no solament a parer del seu partit, sinó dels mateixos lletrats de la Cambra catalana.

Notícies relacionades

El portaveu socialista va denunciar que els partits independentistes han entrat ja «en el súmmum dels disbarats». I va sentenciar: «Aquest tobogan de la desobediència a alguns els pot semblar molt divertit, però és una frivolitat enfront de l’Estat de dret».

LA CONDEMNA D'HOMS

Hernando va assenyalar que ni s’imagina que el diputat del PDECat Francesc Homs, condemnat a 13 mesos d’inhabilitació per organitzar el 9-N, pugui no acatar la sentència del Tribunal Suprem i seguir com a diputat, perquè això seria un «disbarat». Quan la Junta Electoral Central li comuniqui a Homs que ha perdut la condició de diputat, va apuntar, «correrà la llista amb la qual el PDECat es va presentar a les eleccions, entrarà el següent i s’ha acabat».