Rajoy inclourà als pressupostos les inversions del corredor mediterrani

"Espero que s'acabi abans que la Sagrada Família", ironitza Rivera al reclamar-li el compromís a canvi de recolzar els comptes públics

jgblanco37767871 madrid 22 03 2017 pleno del congreso  sesi n de control al g170322100338

jgblanco37767871 madrid 22 03 2017 pleno del congreso sesi n de control al g170322100338 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Mariano Rajoy s'ha compromès a incloure als pressupostos de l'Estat per al 2017 les inversions per al corredor mediterrani que li reclama Ciutadans i ho assumeix com una “prioritat” per obtenir el suport del partit d'Albert Rivera en l'aprovació dels comptes públics. El partit taronja ha intensificat la seva pressió en aquesta exigència en els últims dies i aquest dimecres, a la sessió de control al Govern, el president s'hi ha compromès des de l'hemicicle del Congrés.

“És una prioritat per al Govern i ho veurà plasmat als pressupostos”, ha anunciat, després que Rivera li exigís que compleixi l'acord d'investidura. Un dels 150 punts del pacte inclou la inversió de 3.850 milions d'euros per a diverses partides, entre les quals s'esmenta que "s'impulsarà decididament el corredor mediterrani". El compromís pertany al pacte nacional d'infraestructures estratègies que Rajoy i Rivera van firmar, que estableix obres "prioritàries".

Notícies relacionades

"Espero que les obres s'acabin abans que les de la Sagrada Família", ha ironitzat Rivera en la seva intervenció, i li ha recordat que el seu suport als pressupostos depèn del fet que Rajoy ratifiqui que complirà els acords. La intenció del Govern és portar al Congrés els comptes la primera setmana d'abril per iniciar immediatament el tràmit parlamentari. Amb els vots de C's, el PNB i Nova Canària (soci socialista), el PP podria tirar endavant els pressupostos.

FINAL D'ETA

El portaveu socialista, Antonio Hernando, ha preguntat al president per la posició del Govern sobre l'anunci de desarmament d'ETA, que ha qualificat “d'acte de propaganda” d'una banda terrorista que “no ha tingut el coratge de penedir-se ni de demanar perdó a les víctimes”. Rajoy ha subscrit les paraules del socialista i ha exigit que, per a un desarmament real, “ETA digui on són les armes”.