Iglesias es mofa de Rajoy al Congrés

El líder de Podem diu que al president "l'hi bufa" el legislatiu perquè ja té els suports per aprovar els pressupostos

Rajoy: Celebro saber que ja he aconseguit els suports i espero que tothom en prengui nota. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Pablo Iglesias torna al to de burla a l'hemicicle. El líder d'Units Podem ha retret aquest dimecres a Mariano Rajoy la decisió del Govern de vetar algunes iniciatives aprovades pel Congrés i l'ha acusat d'actuar amb menyspreu al Parlament perquè ja té lligats els suports que necessita per aprovar els pressupostos.

Notícies relacionades

“Celebro saber que tinc el suport als pressupostos. Demano als grups que en prenguin nota”, ha respost Rajoy. Iglesias, amb sorna, li havia retret ignorar el criteri dels lletrats de la Cambra respecte als límits dels vetos, una possibilitat que en principi el Govern només pot exercir de manera puntual quan el que aprova el Congrés excedeix el pressupost en curs. Amb aquest debat de fons, Iglesias ha buscat burlar-se de Rajoy utilitzant expressions, ha sostingut, d'acord amb el president.

"M'importa un pebrot, un ou, un rave. Me la porta fluixa, me la sua o me la bufa” són algunes de les expressions utilitzades pel cap podemista, que ha atribuït aquest estil a Rajoy. “A vostè l'informe dels lletrats l'hi bufa perquè l'important vostè ja ho té lligat”, l'ha acusat.