La investigació de la caixa 'b' del PP comença a rodar amb pals a les rodes

PSOE, Podem i C's aprovaran en el ple de la setmana que ve la creació de la comissió perquè comenci a funcionar abans de l'estiu

El partit al Govern addueix que serà després de les vacances, i mentrestant, obre al Senat un altre òrgan per fiscalitzar tots els partits

undefined37593792 madrid 08 03 2017 politica registro de solicitud de comision170308175735

undefined37593792 madrid 08 03 2017 politica registro de solicitud de comision170308175735 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

La comissió que ha d'investigar el presumpte finançament il·legal del PP al Congrés s'aprovarà la setmana que ve en el ple però res no garanteix que els treballs es posin en marxa de forma imminent. PSOE, Units Podem i Ciutadans votaran a favorPSOE, Units PodemCiutadans de la creació de l'òrgan fiscalitzador i han pactat que quedi constituïda abans del final de l'actual període de sessions (fins a les vacances de l'estiu). No obstant, aquest esdeveniment corre el risc de quedar en un mer gest simbòlic i que els treballs per examinar la ‘caixa b’  comencin després del recés estival, ja que el costum parlamentari és que no hi hagi més d'una comissió d'investigació en marxa al mateix moment, quota que ja s'excediria. 

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha assegurat aquest dimarts que la comissió es constituirà  en l'actual període de sessions, encara que no ha dit si aquest formalisme es traduirà en una posada en marxa immedatament dels treballs. El seu homòleg al PP, Rafael Hernando, ha admès que el seu partit no pot evitar que es creï, però ha donat per fet que trigarà temps a funcionar per no solapar-se amb altres comissions que ja estan aprovades i en funcionament, com la del Ministeri d'Interior, que analitza l'‘operació Catalunya’.

Notícies relacionades

“Els comptes del PP han sigut els més investigats i no tenim res a ocultar” ha afirmat Hernando després d'al·legar que aquesta comissió té com a “únic objectiu danyar el PP”.

Sense força per frenar la comissió al Congrés, el PP ha activat aquest dimarts que s'obri al Senat -on compta amb majoria absoluta- un altre òrgan en paral·lel perquè es fiscalitzin els comptes de totes les formacions polítiques i no exclusivament dels populars.