LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU SUBJECTE POLÍTIC

Podem tanca un acord per estar a la confluència de Colau

Domènech desencalla les negociacions després del pols de la consulta morada

Els podemistes hauran de presentar finalment el seu DNI per poder votar a l'assemblea

albano

albano

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Podem ha tancat un acord per sumar-se a la confluència dels comuns d'Ada Colau amb Barcelona en Comú, Iniciativa i EUiA. L'endemà de presentar els resultats de la seva consulta interna, llastrada per la baixa participació, la formació morada ha acceptat integrar-se en el nou subjecte polític, que farà la seva assemblea fundacional el 8 d'abril. La forma de participació dels podemistes, el principal escull, s'ha acabat desbloquejant i les bases de Podem, com la resta de militants, hauran d'enviar una fotografia del seu DNI o presentar-lo presencialment per poder votar.

Es tanca d'aquesta manera la bretxa que s'havia obert després que Albano Dante Fachin, secretari general de Podem, plantagés un pols al convocar una consulta a la seva militància per a avalar les seves tres condicions: codi ètic, llistes obertes amb sistema proporcional per a l'elecció dels òrgans de direcció i que les bases de Podem votessin sense haver-se d'inscriure en el cens únic d'unpaisencomu.cat. Plebiscit que la direcció podemista va guanyar amb comoditat, encara que la baixa participació li va restar força. Menys de 24 hores després d'anunciar els resultats s'ha tancat l'acord, després d'una nit i un matí d'intenses negociacions en què la figura de Xavier Domènech, arquitecte de la confluència, ha resultat clau per desencallar-les. 

Notícies relacionades

Els comuns han aconseguit finalment que la militància de Podem hagi d'identificar-se amb el seu DNI com la resta, tràmit al qual la direcció morada es resistia. Respecte al codi ètic, hi havia menys problemes, ja que l'endemà que Podem anunciés la pregunta de la seva consulta la confluència ja va enviar un esborrany de règim de conducta.

Amb un acord relativament senzill en la part política, en què els comuns aposten per una "república catalana" que decideixi després la seva relació amb Espanya, la confluència es va deixar la part organitzativa per al final, conscient que aquesta podria ser la que més problemes generaria (com així ha sigut). En la junta executiva finalment hi haurà 33 membres, tres més dels previstos inicialment, i en lloc de quotes de set cadires per partit, finalment hi haurà llistes obertes que podran ocupar com a màxim 25 dels llocs de la direcció. Domènech encapçalarà la llista de consens. El termini per presentar altres candidatures serà del 22 al 25 de març. L'1 d'abril es proclamaran les candidatures definitives i s'obrirà el procés de votacions, que finalitzarà el dia de l'assemblea, que se celebrarà al pavelló de la Vall d'Hebron el dissabte 8 d'abril.