LES PRIMÀRIES SOCIALISTES

Patxi López: "Jo no quedaré tercer"

L''exlehendakari' assegura que percep en la militància que té opcions davant Díaz i Sánchez

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Una vegada que Susana Díaz ha fet el pas d'anunciar la seva pròxima candidatura a secretària general del PSOE, Patxi López corre el risc de quedar invisibilitzat enmig de la cruenta pugna que s'espera entre la presidenta d'Andalusia i Pedro Sánchez. Malgrat això, l''exlehendakari' ha assegurat aquest dimarts que ell no "quedarà el tercer" en les primàries socialistes. I no perquè integri la seva candidatura amb la de l'exlíder, com li demana algun baró, sinó perquè la seva defensa d'un PSOE "unit" és el que volen "la immensa majoria dels militants", que en aquesta ocasió, segons les seves dades, no es deixaran manipular per l'aparell, que està majoritàriament del costat de l'andalusa. 

Notícies relacionades

El seu convenciment té l'origen en el fet que, en els dos mesos que han transcorregut des que va anunciar la seva intenció de lluitar per la direcció del partit, ha mantingut trobades amb "milers de militants" que li han fet saber que volen un partit que es refaci de les ferides internes i que defensi un projecte d'esquerres. Just els dos pilars en què diu que basa la seva candidatura. "No els agrada el xoc de trens i la divisió", ha afegit, en al·lusió als seus dos oponents. 

En una entrevista a Onda Cero, ha tractat d'erigir-se en el candidat de la "integració" a l'insistir en el seu "compromís radical" de sumar Sánchez i Díaz a la nova executiva socialista, si ell guanya. I, si perd, ha garantit que no farà oposició interna sinó que es posarà a disposició del nou líder.