PUGNA EN EL PARTIT SOCIALISTA

Sánchez canvia el seu lema: "Sí és sí", a un PSOE d'esquerres

L'exsecretari general rebenta l'aforament del Palau de Congressos de Cadis

El candidat mostra durant l'acte un vídeo de suport de l'alcaldessa de París, la gaditana Anne Hidalgo

 

  / EFE / CABALAR

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Amb prou feines una hora després que l'entorn de Susana Díaz hagi confirmat la seva candidatura a les primàries del PSOE, el seu principal rival, Pedro Sánchez, ha omplert a vessar el Palau de Congressos de Cadis, on unes 500 persones s'han hagut de quedar fora per falta d'espai.

Els que han pogut entrar s'han trobat amb una sorpresa. El nou lema de la campanya, que capgira el “No és no”. Ara serà “Sí és sí”. “El no a Rajoy és un si al PSOE. Sí és sí”, ha emfatitzat el candidat, abans que el públic coregés l'eslògan. "Si al canvi, a la participació, a la coherència, a l'esquerra...", ha acabat un Sánchez aclamat durant gairebé un minut.  

Notícies relacionades

L'alcaldessa socialista de París, Anne Hidalgo, ha donat el seu suport a la candidatura de Sánchez a través d'un missatge de vídeo emès durant el míting. "Pedro, et necessitem, el que estàs fent és molt difícil i requereix molt suport", ha dit la dirigent francesa d'origen espanyol, nascuda a la localitat gaditana de San Fernando. Els seus pares i la seva germana han assistit al míting però ella no ha pogut perquè tenia un viatge previst a Nova York.

Sánchez no ha fet cap referència a la seva rival andalusa. "No ha canviat res en aquests mesos des que el PSOE es va abstenir. "Rajoy segueix a La Moncloa, i Bárcenas, al carrer", ha criticat.