POLÈMICA A LES XARXES

Toni Albà se les té a Twitter amb un 'fake' del Govern espanyol

L'actor va enviar missatges en resposta a la informació sobre l'amenaça de l'estat d'excepció

1
Es llegeix en minuts

La informació publicada per aquest diari sobre l'amenaça per part del Govern central d'implantar a Catalunya l'estat d'excepcióGovernestat d'excepció per frenar un referèndum sobre la independència segueix generant reaccions i polèmica. L'últim episodi és una picabaralla Twitter protagonitzada per l'actor Toni Albà amb un compte que es feia passar pel Govern d'Espanya. 

Albà ha enviat dos missatges a través de Twitter en resposta a la informació sobre la possibilitat d'aplicar l'estat d'excepció dirigits als comptes d'aquesta xarxa social de Mariano Rajoy, del Ministeri de Defensa i un tercer que aparentment correspon al Govern d'Espanya però que en realitat no té res a veure amb l'Executiu. El compte 'fake' @GobiernoDeEspan s'identifica com a "¿paròdia?" i és una de les múltiples existents que suplanten o es mofen de l'Executiu, ja que en realitat el Govern espanyol està present a Twitter com @desdelamoncloa. 

Albà advertia, en els missatges enviats a Rajoy, Defensa i al fals Govern d'Espanya, que "l'únic 'estat d'excepció' serà que els catalans deixem de treballar i de pagar a Hisenda" i que "Catalunya ha obeït l'Estat espanyol. Però que a partir d'ara farem una excepció". 

Notícies relacionades

El fals Govern d'Espanya respon a Albà donant-li un consell perquè el seu tuit sigui més visible, que l'actor aplica poc després. Altres usuaris de Twitter s'han sumat a la polèmica recolzant Albà. 

A més de les mesures "coercitives" que va esgrimir l'Executiu fa mesos per evitar el referèndum, també estudia la possibilitat d'utilitzar l'article 116 de la Constitució, que es refereix als estats d'alarma, excepció i setge.