EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Junts pel Sí manté el text dels pressupostos impugnat pel 'TC català'

El grup afegeix una esmena pel referèndum pactat que no troba suport en Sí que es Pot

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

D’una manera alambinada, com no podia ser d’una altra manera i com és norma habitual en les tramitacions parlamentàries que envolten el procés, Junts pel Sí no fa el més mínim cas (de moment) al Consell de Garanties Estatutàries, que va assenyalar la inconstitucionalitat d’una disposició addicional a la llei de pressupostos. La coalició electoral de CDC i ERC ha decidit no retirar el text assenyalat pel CGE –tal com exigia la CU– i ha anunciat que presentarà una esmena d’addició (que s’hi afegeix) en la qual sembla obrir-se més a la possibilitat del referèndum pactat.

Notícies relacionades

Segons el text registrat, l’esmena d’addició s’ancora en aquella resolució del debat de política general en la qual JxSí i Catalunya Sí que es Pot van apostar per un referèndum pactat. ¿Això vol dir que els de Rabell es mostraran favorables a aquesta esmena? Doncs no. Segons van afirmar ahir, no es pot «dir una cosa i la contrària a la vegada».

I si no la vota CSQEP, ¿obtindrà el suport de la CUP? Tenint en compte que aborda el marc d’un referèndum pactat, la CUP no es posiciona. Ni fred ni calor. Si s’arribés a donar el cas podrien plantejar-se una abstenció desdenyosa, però mai un vot a favor, segons fonts anticapitalistes. El resultat final de tot plegat és que el text original, l’assenyalat pel CGE, serà aprovat amb els vots de Junts pel Sí i la CUP.