Gemma Montull : "Els pagaments [a CDC] eren una cosa normal"

L'exdirectora financera de l'entitat implica el partit i el seu extresorer en la falsificació de factures

Van decidir cobrar-s’ho ’perquè jo ho valc’, és cert / VÍDEO:ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Gemma Montull, exdirectora financera del Palau de la Música, també ha estirat la manta, encara que, en el seu cas, després d'un pacte amb la fiscalia per rebaixar la pena sol·licitada per a ella de 26 anys de presó a només tres anys, un substituïble per una multa. "Els pagaments [a CDC] eren una cosa normal" i es feien "des de feia anys", ha declarat aquest dimecres, en línia amb el que havia declarat anteriorment l'expresident de l'entitat, Fèlix Millet. L'ex alt càrrec de l'entitat cultural ha admès que "Ferrovial va utilitzar el Palau" per canalitzar fons destinats a CDC. I ha precisat: "Sí que ho feia seria a canvi d'alguna cosa, lògicament". Però ha aclarit que en aquell moment desconeixia que era per adjudicació d'obres públiques. "Millet era molt incisiu a saber quan es rebien els diners de Ferrovial", ha aclarit, a la vegada que ha afirmat que els dos directius de la constructora eren els que es reunien amb Millet i el seu pare.

També ha reconegut que el Palau va pagar serveis efectuats no a l'entitat, sinó a la mateixa CDC. A la vegada, ha implicat la formació política en la falsificació de factures per poder justificar davant Hisenda les sortides en efectiu de diners que va anar a parar al partit nacionalista. "Millet va trucar al partit, però no sé amb qui va parlar. Els va dir que teníem un problema", ha relatat, per després afegir que va ser l'extresorer del partit, Daniel Osàcar, qui les va entregar. L'exdirectora financera ha explicat, a més, que un tal Daniel que apareix en un document sobre el pagament de comissions per part de Ferrovial era Osàcar i que les quantitats que apareixen sota la sigla GPO eren les que es repartien Millet i Montull dels diners donats per la constructora. El patrocini real de Ferrovial era poc i "la majoria dels diners anaven a CDC".

EL CAP ERA MILLET

Notícies relacionades

Amb llàgrimes als ulls, Gemma Montull ha reconegut les irregularitats comeses pel seu pare i que es van utilitzar fons del Palau per pagar obres en domicilis particulars i viatges d'oci. Ha volgut deixar clar que el "cap" era Millet, que "ho controlava tot, absolutament tot". La seva mà dreta, ha reconegut, era el seu pare, que era director administratiu de l'entitat. Ella, segons la seva versió, es limitava a complir les ordres de Millet i del seu progenitor. "La meva autonomia per prendre decisions era nul·la", ha detallat. "He vingut aquí a col·laborar", ha dit en més d'una ocasió.

I sobre els bons cobrats pel seu pare i l'expresident del Palau, Gemma Montull ha assegurat que, segons la seva opinió, "no li constava que tinguessin dret" a percebre'ls i que ells se'ls van autoconcedir a l'entendre que se'ls mereixien pel que havien fet per la institució que dirigien. "Certes irregularitats les va cometre el meu pare", ha explicat plorant. Així mateix, ha detallat com, a través de xecs al portador, es treia diners en efectiu dels comptes corrents de l'entitat diners. "El meu cap era el meu pare. En aquell moment no li vaig retreure res", ha insistit. També ha admès que hi havia comptes que no estaven comptabilitzats oficialment. Plorant, ha al·legat que se li va atribuir falsament que s'havia quedat tres milions d'euros quan no era així, sinó que se'ls havia emportat Millet. "No m'he quedat ni un euro del Palau", ha subratllat.