Àngel Ros: "Si a algú el molesta una placa franquista és lliure d'agafar una escala, descargolar-la i treure-la"

L'alcalde de Lleida assegura que el seu consistori no destinarà cap partida pressupostària a retirar insígnies de la dictadura en blocs de vivendes

jregue29849446 29 05 2015 lleida roda premsa angel ros  foto  jesus requena170307114526

jregue29849446 29 05 2015 lleida roda premsa angel ros foto jesus requena170307114526

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat aquest dimarts que la Paeria no destinarà ni un sol euro a retirar les 342 plaques franquistes que hi ha en diferents edificis de la ciutat i ha assenyalat que si a algú el molesten que "és lliure d'agafar una escala, descargolar-la i treure-la”.

En una entrevista a La Xarxa, el també president del PSC ha afirmat que no destinarà cap partida pressupostària a retirar les plaques on es pot llegir "Ministeri de la Vivenda i hi ha el jou i les fletxes" perquè es tracta d'un problema del propietari de la vivenda en qüestió, i considera que si la comunitat de veïns està d'acord amb treure-les són ells mateixos els que han de fer-ho. "Que ho faci cadascú", ha afirmat.

Notícies relacionades

A més, ha desvinculat aquesta qüestió del debat sobre l'eliminació dels noms franquistes dels carrers de Lleida i ha reiterat que ja ho van fer en els anys 80 quan es va canviar en 59 carrers. De totes maneres, la plataforma 'Lleida Lliure de franquisme', que compta amb el suport d'ERC, CUP i Catalunya Sí que es Pot, segueix recollint adhesions per modificar el nom de 8 carrers vinculats amb personalitats del franquisme.

Aquí un fragment de l'entrevista en què Ros rebutja finançar amb diners del consistori la retirada de plaques franquistes en blocs de vivendes: