EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

La fiscal en cap de Barcelona no denunciarà els insults que va rebre en el judici del 9-N

Ana Magaldi va assegurar haver sigut intimidada per un jove que la va abordar després dels "improperis" de manifestants independentistes

Assegura que va ser intimidada per un noi jove que la va abordar. / POL SOLÀ/ACN

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha arribat a la conclusió que no hi ha delicte en els "improperis" que va rebre per part d'un jove que la va abordar a la sortida del Palau de Justícia després d'una de les sessions del judici del 9-N. Magaldi ha descartat presentar denúncia contra aquest jove després d'haver requerit als Mossos d'Esquadra les imatges de les càmeres de seguretat per analitzar si els fets eren punibles.

Uns fets que ella mateixa va exposar amb tot detall en una roda de premsa. Segons el relat de la fiscal, el dia 10 de febrer a les 13.30 hores, quan va sortir de la seu judicial, es va aturar al trepitjar l'exterior per encendre's "un cigarro" perquè feia moltes hores que no fumava. Va sentir crits de "fora, fora, fora la justícia espanyola". Aquests anaven dirigits a ella. Està convençuda que la van reconèixer i no només pel seu "meravellós cabell" (és blanc i tallat gairebé al raspall).

La seva resposta va ser la de mantenir-se "ferma". Una actitud que interpreta que "no va agradar" i que va desencadenar els següents insults per part "d'una vintena de manifestants": "Feixista, ets una merda, ves-te'n de Catalunya".

INTIMIDADA PER UN NOI

Quan va baixar les escales i va marxar per la vorera contigua del Palau de Justícia, va observar com un jove d'aquest grup sortia corrent en la seva direcció. "Em vaig fixar en si portava alguna cosa a les mans perquè vaig témer per la meva integritat", va subratllar.

Amb una cara "d'odi" que "no ha vist en 35 anys de fiscal en cap delinqüent", el jove li va cridar: "¡Tu ets la fiscalia, tu ens condemnes per posar les urnes, quina vergonya!".

L'episodi va finalitzar quan els Mossos hi van anar alertats per Magaldi i aquesta va marxar de la seu judicial.

"FETS MOLT GREUS"

Durant la roda de premsa, Magaldi es va negar a acceptar que estigués sobredimensionant un incident aïllat. Els insults a vegades es llancen "contra polítics i fins i tot contra periodistes", li va recordar un informador present a la sala durant el torn de preguntes. Magaldi, no obstant, va insistir que considerava el cas com un fet "molt greu" que "no va amb el seu càrrec".

Notícies relacionades

La fiscal, després dels insults, va informar personalment el Fiscal General de l'Estat d'aquests fets a través d'una trucada telefònica. Aquest òrgan va emetre un comunicat en què va denunciar "l'assetjament i els insults d'un grup de radicals" que va rebre aquesta responsable del ministeri públic a Barcelona.

Magaldi, més enllà d'aquest acarament amb el jove, va destacar del desenvolupament del judici el paper fet pel fiscal Emilio Sánchez Ulled, per "tornar la dignitat" a la institució de la fiscalia. Fa dos anys, Magaldi va convocar una altra roda de premsa per desmarcar-se de la decisió de la Fiscalia Superior del Tribunal de Justícia de Catalunya després que aquest òrgan s'oposés a querellar-se contra el president Mas pel 9-N. Des d'aleshores manté una tensa relació amb el Govern de la Generalitat.