La fiscal en cap de BCN investigarà si els insults que va rebre en el judici del 9-N són delicte

Ana Magaldi ha sol·licitat als Mossos les imatges de les càmeres de seguretat per analitzar els fets

Assegura que va ser intimidada per un noi que la va abordar després dels "improperis" d'un grup de manifestants independentistes

Assegura que va ser intimidada per un noi jove que la va abordar. / POL SOLÀ/ACN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, estudia obrir diligències contra el jove que la va increpar divendres passat a la sortida del Palau de Justícia, després de l'última sessió del judici del 9-N. "Ja he demanat als Mossos d'Esquadra que reservin les imatges de les càmeres de seguretat", ha explicat aquest dimarts en roda de premsa. Ara analitzarà "amb calma" l'incident per prendre les cartes més oportunes en aquest assumpte. 

"ELS FETS SÓN ELS FETS"

La fiscal ha avançat abans de donar la seva versió del que va passar que "sempre" diu la veritat i que, "més enllà de les opinions", els fets "sempre són els fets" i que aquests són els que explicaria. 

Divendres passat a les 13.30 hores, quan va sortir de la seu judicial, es va aturar al trepitjar l'exterior per encendre's "un cigarret" perquè feia moltes hores que no fumava. Va sentir crits de "fora, fora, fora la justícia espanyola". Aquests anaven dirigits contra ella. Està convençuda que la van reconèixer i no només pel seu "meravellós cabell" (és blanc i tallat gairebé al raspall).  

La seva resposta va ser la de mantenir-se "ferma". Una actitud que interpreta que "no va agradar" i que va desencadenar els següents insults per part "d'una vintena de manifestants": "Feixista, ets una merda, ves-te'n de Catalunya". 

INTIMIDADA PER UN NOI

Quan va baixar les escales i se'n va anar per la vorera contigua del Palau de Justícia, va observar com un jove d'aquest grup sortia corrent en la seva direcció. "Em vaig fixar en si portava alguna cosa a les mans perquè vaig témer per la meva integritat", ha subratllat. 

Amb una cara "d'odi" que "no ha vist en 35 anys de fiscal en cap delinqüent", el jove li va cridar: "¡Tu ets la fiscalia, tu ens condemnes per posar les urnes, quina vergonya!".  

Notícies relacionades

L'episodi va finalitzar quan els Mossos hi van anar alertats per Magaldi i aquesta va marxar de la seu judicial. 

"FETS MOLT GREUS"

Durant la roda de premsa convocada aquest dimarts per aclarir l'incident, Magaldi s'ha negat a acceptar que estigui sobredimensionant aquest fet. Considera que es tracta d'un fet "molt greu" que "no va amb el seu càrrec".