JxSí considera que el Consell de Garanties avala el referèndum

Rovira revela que el seu grup i la CUP s'han "emplaçat per parlar la setmana que ve" sobre quina de les opcions sobre la taula "s'acorda" ara

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament i secretària general d'ERCMarta Rovira, ha negat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos hagi invalidat cap partida per al referèndum. "L'avala, no ha posat en dubte cap cèntim d'euro", ha manifestat Rovira en declaracions a Catalunya Informació sobre els 5,8 milions d'euros per a processos electorals que l'òrgan consultiu avala. A més, sobre la disposició addicional considerada inconstitucional, Rovira entén que el Consell de Garanties també diu que "no pot determinar la legalitat d'un compromís polític" com és la convocatòria d'un referèndum. A més, ha recalcat que les decisions d'aquest òrgan no són vinculants.

Notícies relacionades

Per aquests motius, la portaveu de JxSí ha assegurat que està "tranquil·la" i, sense entrar en detalls, ha explicat que a partir d'ara hi ha "diverses opcions sobre la taula" sobre els pròxims passos a seguir amb els pressupostos. Així, ha assegurat que el seu grup debatrà amb la CUP la setmana que ve sobre quina de les opcions s'acaba acordant. "Tenim uns quants dies per fer-ho, hem de parlar les forces que tenim un compromís per aprovar el pressupost", ha afegit, abans de garantir que Junts pel Sí "no farà cap pas enrere" com a conseqüència del dictamen. "Mantenim ferms els compromisos polítics i trobarem les vies per fer-lo (el referèndum)", ha insistit.

En un altre moment de l'entrevista, Rovira ha retret a l'oposició les seves "declaracions incendiàries" augurant el final del referèndum i de la legislatura. Ha sigut especialment dura amb Joan Coscubiela, portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), a qui ha acusat d'alinear-se amb Ciutadans i el PPC, i ha considerat "absolutament innecessari" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi de comparèixer al Parlament com ha sol·licitat aquest grup. "És una exageració portada a l'últim extrem", ha considerat.