Quan Millet convidava Mas i Aznar a casa seva a Menorca

L'expresident del Palau va enviar cartes als llavors líders de CiU i el PP per intentar veure's amb ells a l'illa

milletaznarmas

milletaznarmas

2
Es llegeix en minuts
JESÚS G. ALBALAT / RAFA JULVE / BARCELONA

Que Fèlix Millet no feia mai res sense calcular va quedar plasmat definitivament a la documentació que van incautar els investigadors del 'cas Palau'. L'expresident de la institució musical era un addicte a la correspondència com a mitjà per demanar favors i enfortir relacions amb empresaris i polítics de diferent color. En les dues dècades que el saquejador confés va estar al capdavant de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana van ser centenars les cartes que va enviar a algunes de les persones amb més poder i influència tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya.

Per a mostra, Artur Mas i José María Aznar.

Amb data del 10 de juliol del 2006, el llavors prohom barceloní va enviar una carta al "secretari general" de CDC que començava de la manera següent: "Apreciat amic: et dirigeixo aquestes línies per convidar-te, juntament amb la teva dona i amb qui tu vulguis, a sopar a la terrassa de casa meva a Menorca, on tots dos passem les vacances. Jo tinc previst estar a Fornells [la localitat on també estiueja Mas] del 6 al 19 d'agost i, dins d'aquest període, deixo a la teva elecció el dia".

Set anys després, el juliol del 2013, quan ja era president de la Generalitat, Mas va comparèixer a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament per donar explicacions sobre el 'cas Palau' i va admetre que en alguna ocasió es va veure a soles amb Millet fins i tot a Menorca, on el saquejador confés del Palau estiuejava, encara que no va concretar quan es van produir aquelles trobades. Sí que va subratllar, no obstant, que mai va parlar amb ell dels assumptes financers de CDC. "Ell sabia que jo no tenia res a veure amb les finances del partit", va afegir el mandatari nacionalista.

"TORNAR A COMPARTIR UNA VETLLADA" AMB AZNAR

Notícies relacionades

El 10 de juliol del 2003, el destinatari d'una altra carta de Millet va ser el llavors president del Govern central, José María Aznar, a qui també informava que passaria "uns dies de descans" a Menorca. "Seria, per a la meva dona i per a mi, un plaer que, tal com vam fer l'any passat, volguéssiu tornar a compartir una vetllada amb nosaltres", afirmava. I atenció amb aquest "volguéssiu tornar a compartir", perquè demostrava que no era la seva primera trobada a l'illa.

Els contactes de Millet amb Aznar, no obstant, no es limitaven únicament a Menorca. L'exdirigent del PP i la seva dona, Ana Botella, havien visitat un any abans el Palau de la Música per veure les obres d'ampliació que van anar a càrrec de l'arquitecte Óscar Tusquets. A part d'aquelles cites, l'exdirigent de la institució musical va mantenir els gestos de cordialitat un any després amb una carta a Botella que acompanyava amb un exemplar del llibre 'Mis ocho años en la Moncloa' perquè la dona de l'excap de l'Executiu central l'hi tornés dedicat "per guardar-lo en un lloc destacat" de la seva biblioteca.