Colau, sobre Millet: "La impunitat és el pitjor que hi pot haver en democràcia"

L'alcaldessa de Barcelona considera "tràgic" que s'hagi trigat vuit anys a jutjar l'expresident del Palau de la Música i que estigui "lliure tot i ser confés"

jregue37421645 barcelona 24 02 2017 pleno extraordinario del ajuntament  so170302110738

jregue37421645 barcelona 24 02 2017 pleno extraordinario del ajuntament so170302110738 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dijous que la tardança a portar a terme judicis com el del 'cas Palau' i que "enormes delinqüents fins i tot confessos estiguin lliures" genera una sensació d'"impunitat, que és el pitjor que hi pot haver en democràcia". Colau ha considerat "tràgic" que s'hagi trigat vuit anys a fer seure al banc dels acusats Fèlix Millet i que estigui "lliure tot i ser confés".

En declaracions a TVE, l'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que "hi ha indicis molt forts d'aquest finançament il·legal de CiU", de manera que "no serien només pomes podrides", sinó "una cosa estructural i sistemàtica". Així, ha defensat que "això ha d'arribar fins al final "perquè no pot ser que tothom estigui convençut i tingui prou indicis d'aquest finançament il·legal i no hi hagi conseqüències", ha afegit.

Notícies relacionades

Colau també s'ha referit a la sentència pel 'cas Nóos' per argumentar que hi ha una "desigualtat judicial", ja que es va absoldre la infanta Cristina i "Urdangarin no ha entrat a la presó sense ni tan sols fiança". 

Segons la seva opinió, "que hi hagi algun cas de corrupció és inevitable per la naturalesa humana, però hi ha d'haver un sistema democràtic i judicial que funcioni i que efectivament castigui especialment aquells que més poder han tingut i que més abusos de poder han comès".