El TSJC admet la querella contra Forcadell i tres membres de la Mesa del Parlament

Accepta la petició de la fiscalia d'investigar-los per desobediència i prevaricació

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la nova querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tres membres de la Mesa per permetre votar propostes sobiranistes; entre elles, el suport a un referèndum vinculant sobre la independència.

En una interlocutòria donada a conèixer ahir, la Sala Civil i Penal del TSJC ha acordat admetre la querella i acumular-la a la investigació que el tribunal ja té oberta contra Forcadell, en aquest cas per no frenar la votació de les conclusions de la comissió constituent.

El tribunal ha obert la investigació després «del minuciós i extens relat de fets» de la fiscalia, pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència al Constitucional.

Notícies relacionades

El ministeri públic acusa Forcadell per «la seva contumaç i obstinada voluntat d’incomplir» els mandats constitucionals, i assenyala també el vicepresident de la Cambra catalana, Lluís Corominas; la secretària primera, Anna Simó, i la secretària quarta, Ramona Barrufet (tots de JxSí), per intentar «desenvolupar de manera unilateral i sense subjecció a l’ordenament constitucional el denominat procés constituent encaminat a la creació d’una futura Constitució catalana i de l’Estat català independent».

La fiscalia deixa fora de la querella el secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, tot i haver permès per dues vegades amb el seu vot que s’incloguessin en l’ordre del dia del ple propostes vinculades amb la independència.