Bonet: "La secessió de Catalunya no es produirà"

El president de Freixenet destaca la necessitat d'un "acostament fraternal" al poble català

jregue37418113 gra028  santander  24 02 2017   el presidente de las c maras170224130850

jregue37418113 gra028 santander 24 02 2017 el presidente de las c maras170224130850 / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts

El president del grup Freixenet i de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, s'ha mostrat convençut aquest divendres que la secessió de Catalunya "no es produirà" i ha destacat la necessitat de "parlar" i que hi hagi un "acostament fraternal" al poble català.

"La majoria dels catalans ens sentim espanyols i europeus", ha subratllat a Santander durant la seva intervenció en el fòrum d''El Diario Montañés'. A més, ha assenyalat que el "risc gros" que suposa el "desafiament secessionista" és atribuïble als governants catalans, però no a la societat catalana.

El secessionisme, segons ell, és un "moviment dirigit pels governants", que, a més de "no ser compartit per la majoria dels catalans", comença a perdre força perquè "molts es van distanciant" d'aquesta idea al no veure-la "possible".

Notícies relacionades

Bonet ha assegurat que "la unió fa la força", per això cada vegada és més necessari "anar més junts i estrenyer llaços". En aquest sentit, ha insistit que els catalans necessiten un "acostament fraternal", encara que comprèn que amb l'actual clima de tensió "és difícil perquè es pot pensar: aquests, ¿de què van?".

ELS JOVES INDEPENDENTISTES

Pel que fa a l'acostament de la joventut catalana als plantejaments sobiranistes, el president de Freixenet ha reconegut que pot ser a causa d'un "problema d'educació i de coneixement". Segons la seva opinió, els joves haurien de "passejar per tot Espanya", cosa que ja no es produeix en la mateixa mesura que fa uns anys perquè amb la "desaparició" del servei militar, també ha desaparegut la "mobilitat".