Catalá revela que s'estan investigant 26 denúncies per les paraules de l'exsenador Vidal

Rivera exigeix al Govern central que demani a la Generalitat que deixi d'"espiar" els catalans

undefined37389640 gra055  madrid  22 02 2017   el ministro de justicia  rafael170222110552

undefined37389640 gra055 madrid 22 02 2017 el ministro de justicia rafael170222110552 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha revelat aquest dimecres en seu parlamentària que s'estan investigant 26 denúncies per les paraules de l'exsenador Santi Vidal Santi Vidal sobre les dades fiscals dels catalans. Catalá ha insistit que les dades personals "dels catalans i de tots els espanyols estan protegides". Ha explicat que a Espanya existeix un sistema "legal, institucional i processal" per garantir la responsabilitat de qui incompleix aquestes normes.

"El Govern de la Generalitat de Catalunya té totes les vostres dades fiscals. Això és il·legal perquè està protegit per la llei de bases de dades del Govern espanyol. Però tontos no som, perquè ja sabem que no ens les facilitaran de manera voluntària. I això serveix per al cens electoral i serveix per a tantes, tantes coses", va declarar Vidal en una de les moltes conferències en què va parlar dels suposats plans de l'Executiu català per arribar a la independència. 

El ministre ha recordat que les paraules de Vidal van ser desmentides "en tots els àmbits", però ha reconegut la seva "màxima preocupació" i per això estan sent investigades "des del primer dia" per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

"QUE DEIXIN D'ESPIAR-NOS"

Malgrat aquest missatge, Albert Rivera, que és el que li ha preguntat per l'assumpte al Congrés, ha respost que ell no està "tranquil" amb el desmentiment de la Generalitat, la mateixa institució que "nega" altres aspectes com la solidaritat entre espanyols o la Constitució. "No em quedo tranquil", ha insistit demanant al Govern una resposta política i que aprofiti les seves trobades amb membres de la Generalitat per demanar-los explicacions.

Notícies relacionades

"Si es veuen en secret, que els diguin que deixin d'espiar-nos. Que el Govern es mulli i defensi els nostres drets fonamentals", ha exigit després de conèixer que el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, va tenir una trobada amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el dia 11 de gener al Palau de la Moncloa.

.