DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Munté desmenteix "categòricament" que el Govern hagi obtingut il·legalment les dades fiscals dels catalans

"S'ha de valorar si actituds així sumen o resten al procés", afirma la consellera

jrico36221540 gra102  barcelona  09 11 2016   el presidente de la generali170119124312

jrico36221540 gra102 barcelona 09 11 2016 el presidente de la generali170119124312 / MARTA PEREZ

2
Es llegeix en minuts

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha desmentit "de manera rotunda i categòrica" que la Generalitat hagi obtingut les dades fiscals dels catalans de manera il·legal, tal com assegura el senador republicà i exjutge Santiago Vidal

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Munté ha qualificat les afirmacions de Vidal de "falses, molt greus i inacceptables". 

Preguntada pel que hauria de fer ara el senador, la consellera ha respost que les decisions pertinents corresponen al mateix interessat i a ERC. "Estem parlant de persones majors d'edat, conscients del repte que tenim i de la necessitat de ser el màxim de curosos i pulcres amb el que fem i amb el que diem. S'ha de valorar si actituds així sumen al procés o resten", ha reflexionat.

"FALSES" I "INACCEPTABLES"

"Això és absolutament fals. Ho desmenteixo de manera rotunda i categòrica. Aquestes declaracions són molt greus perquè són falses i, per tant, són inacceptables per al Govern". D'aquesta manera, la consellera Munté ha negat que l'Executiu català hagi obtingut de manera il·legal les dades fiscals dels catalans, tal com ha assegurat el senador Santi Vidal, en el marc d'un cicle de conferències organitzades per ERC. 

Munté ha defensat que la Generalitat actua "amb total transparència", i ha volgut donar un "missatge de tranquil·litat" als ciutadans. 

"Som un govern que està desenvolupant un mandat de la ciutadania i estem treballant amb seguretat jurídica", ha assegurat, per després afegir que les coses s'estan fent amb el màxim rigor i amb una conducta del tot exemplar.

PASSOS LEGALS

La consellera ha insistit en la "legitimitat i la legalitat" del procés i ha garantit que el Govern no fa cap pas que no sigui "perfectament legal". 

Preguntada per la decisió que hauria de prendre ara Vidal, Munté ha dit que no li pertoca a la Generalitat dir què és el que ha de fer, i ha situat aquesta qüestió en mans del mateix senador i d'ERC.

Munté també ha negat altres afirmacions que havia fet Vidal, com que hi ha agents infiltrats del CNI als Mossos, que està preparat un fons internacional de 200.000 milions d'euros o que ja hi ha el compromís de 12 estats de reconèixer una Catalunya independent.

Notícies relacionades

En referència als 300 jutges dels 800 que hi ha a Catalunya que Vidal diu que són independentistes, Munté ha assegurat que el Govern "no fa llistes ni distingeix entre bons i dolents", i ha afegit que és evident que hi deu haver jutges independentistes i altres que no ho són.

FESTA DELS FUNCIONARIS

Respecte a les declaracions de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha considerat "necessari" que els funcionaris demanin festa el 6-F per acompanyar l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau al tribunal, Munté ha volgut deixar clar que "el Govern no demana a la ciutadania que vagi a una manifestació, sinó que són les entitats les que fan una crida a la participació". "En cap cas s'ha pressionat els funcionaris", ha recalcat.