LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Ciutadans demana la dimissió del president de Múrcia per la imputació en el 'cas Auditori'

El PP governa a la comunitat amb el suport del partit taronja

Rajoy demana que es respecti la presumpció d'innocència

Ciutadans demana la dimissió del president de Múrcia per la imputació en el 'cas Auditori'

MARCIAL GUILLEN

1
Es llegeix en minuts

Si el president de Múrcia s’ha salvat de moment de la imputació pel 'cas Púnica', Pedro Antonio Sánchez sí que ha sigut citat a declarar com a investigat pel Tribunal Superior de Justícia murcià per un altre escàndol. En concret, per les suposades irregularitats comeses en la construcció de l’auditori de Puerto Lumbreras quan ell era alcalde d’aquesta localitat.

 Sánchez haurà de comparèixer davant el jutge el 6 de març i el seu soci parlamentari, Ciutadans, li reclama la dimissió en virtut del seu pacte de governabilitat. De moment, el partit taronja no aclareix si deixarà de donar suport a l’Executiu regional.

Notícies relacionades

El cas investiga el projecte, l’adjudicació, l’execució i la recepció de les obres de l’auditori, i el president autonòmic està imputat pels presumptes delictes de prevaricació continuada, frau, falsedat documental i malversació de cabals.

Sánchez també està sent investigat per l’Audiència Nacional per frau i suborn pels contractes que la 'trama Púnica' va firmar a la regió. Aquest cas ha provocat un gran enrenou polític al saber-se que el fiscal general de l’Estat va ordenar a la Fiscalia Anticorrupció no recolzar la causa contra el baró popular i la reprimenda del ministre de Justícia, Rafael Catalá, a les fiscals que sí que defensaven la imputació del president murcià.