Fachin advoca per mantenir la marca de Podem en la nova confluència dels comuns

El dirigent de la força morada opina que "hi ha altra gent amb capacitat" per rellevar Errejón com a portaveu al Congrés

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha assegurat aquest dimarts que la marca Podem ha de mantenir-se en el partit que estan construint amb BComúICVEUiA Equo. Fachin ha dit que l'essència de la seva formació s'ha de preservar perquè ha costat molt construir-la, i ha afegit que ningú entendria que el nom fos un obstacle. "Ara mateix Podem Catalunya ha de continuar. El nom no ha de ser un problema", ha insistit.

En una entrevista a TV-3, el secretari general de Podem a Catalunya ha assegurat que la decisió d'integrar-se en aquest nou espai polític està "totalment en mans de la gent de Catalunya" i que no hi intervindrà el partit. Per això, ha celebrat que així ho recollissin els documents polítics que van presentar Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Miguel Urbán en el congrés de Vistalegre 2, i ha afegit que ha sigut "un gran debat històric que canviarà el futur" de l'organització.

EL RELLEU D'ERREJÓN

Sobre els resultats del congrés estatal de Podem, Fachin ha considerat que "hi ha altra gent que té capacitat" per fer el treball que feia Íñigo Errejón com a portaveu de Podem al Congrés i ha deixat la seva continuïtat en mans del consell ciutadà.

El dirigent de Podem ha afirmat que Pablo Iglesias era l'únic que es presentava a secretari general "amb opcions clares de guanyar". No obstant, ha reconegut el treball d'Errejón i ha considerat que ha de seguir formant part del partit perquè "enriqueix", encara que creu que els càrrecs han d'estar com menys lligats millor a les persones.

DEMANA A LA GENERALITAT MÉS DETALLS SOBRE EL REFERÈNDUM

Notícies relacionades

D'altra banda, Fachin ha demanat a la Generalitat serietat en el procés sobiranista, i ha instat el president Carles Puigdemont a explicar amb "exactitud" la seva proposta de referèndum, del qual "es parla molt però se sap molt poca cosa".

Malgrat això, ha evitat aclarir si els morats recolzaran finalment el referèndum que plantegi la Generalitat fins a conèixer-ne els detalls, per la qual cosa ha emplaçat el president a explicar amb "exactitud" la seva proposta.