Rajoy: "Espero que la corrupció passi a ser part de la història dolenta del PP"

El president del PP diu, sobre la sentència del 'cas Gürtel', que a ell el que diguin els tribunals "sempre" li sembla "bé"

icoy37233783 congreso pp rajoy170210171618

icoy37233783 congreso pp rajoy170210171618 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet una petita passejada aquest matí per les instal·lacions de la Caja Mágica, on s'està celebrant el congrés nacional del PP, i ha respost unes quantes preguntes dels periodistes. Després que la secretària general, María Dolores de Cospedal, reconegués que en aquests últims cinc anys el PP no ha reaccionat amb agilitat davant alguns casos de corrupció i que això ha fet molt de mal a la formació, se li ha preguntat què més pot fer el partit per aturar-la. Rajoy ha respost que considera "molt positiu" reconèixer-ho i que està disposat a seguir aprovant mesures que li plantegin les altres forces del Congrés sempre que siguin "raonables". "Jo espero que això d'aquí poc passi a ser història, part de la nostra història, de la part dolenta, perquè tothom té en la història una part bona i una part dolenta, i que mai més hàgim de tornar a patir coses com aquestes", ha afegit.

Notícies relacionades

Els seus assessors han posat fi al grupet just quan ha arribat una pregunta sobre la sentència del 'cas Gürtel' coneguda divendres. ¿Què li ha semblat la sentència judicial? "A mi el que diguin els tribunals sempre em sembla bé", ha respost.

ELS POPULISTES, "CHISGARABISES DE TOT TIPUS"

Rajoy ha participat aquest dissabte al matí en un petit acte celebrat per Noves Generacions en el marc del congrés. En el seu curt discurs als joves del PP, els ha agraït la seva dedicació a la "noble" tasca de la política i els ha demanat que parlin bé d'Espanya i d'Europa contraposant-ho al discurs derrotista de "chisgarabises de tot tipus", partits nous que sorgeixen "per tot arreu", i davant la "moda" de ressaltar les coses negatives en comptes de les positives.