José Bono revela que va dimitir perquè no compartia l'Estatut
10 anys després desvela en el programa de Bertín Osborne que la seva marxa es va deure al fet que la norma era conseqüència de l'"impuls del moviment secessionista"
Més de 10 anys ha estat José Bono guardant en secret els motius de la seva dimissió, l'abril del 2006, que en aquell moment va atribuir a motius personals. A l'estil de Pablo Iglesias o Albert Rivera, que van despuntar en popularitat gràcies a les seves aparicions estel·lars en televisió, l'exministre de Defensa va aprofitar aquest dimecres la seva participació en el programa "Mi casa es la tuya", de Bertín Osborne, per revelar els verdaders motius de la seva marxa, dos anys després de ser nomenat màxim responsable de les forces armades.
"Li vaig dir al president [José Luis Rodríguez ] Zapatero, el novembre del 2005, que no podia ser ministre si l'Estatut [en referència al català] era l'impuls d'un moviment secessionista", va desvelar. Segons la seva versió, el president del Govern li va demanar llavors que no se n'anés perquè seria molt "perjudicial", i ell es va comprometre a esperar que les enquestes prediguessin que el PSOE avançava el PP i que baixés el suflé de l'Estatut.
Aquell moment va arribar l'abril del 2006, quan va insistir en la seva dimissió perquè la carta catalana anava, en la seva opinió, "en la direcció que ell pensava", és a dir, que era com a conseqüència de les demandes sobiranistes. Zapatero li va preguntar quins motius al·legaria per explicar la seva renúncia i ell va dir que "raons personals", perquè no combregar amb el pacte entre el govern socialista de llavors i Artur Mas, al seu parer, era una decisió "personal".
Després, en la seva compareixença davant els mitjans, Bono 'va adornar' els motius i va assenyalar que la seva marxa responia al desig de "dedicar-se sobretot a la seva família".
EL CESSAMENT DEL GENERAL MENA
En l'entrevista amb Osborne, Bono va assenyalar a més que va explicar al cap de l'Executiu socialista que no podia seguir com a ministre de Defensa en plena tramitació de l'Estatut quan havia cessat el general Mena precisament per "no ser respectuós amb els polítics catalans". "Va ser el primer tinent general arrestat després de la Guerra Civil", va recordar Bono, i per tant una altra de les raons que li van aconsellar deixar un Govern enfrascat en la negociació amb la Generalitat.
Notícies relacionadesBono va afegir en el programa televisiu que no està d'acord amb la secessió de Catalunya "ni per activa ni per passiva", perquè en la seva opinió és un "plantejament ranci, egoista" i respon al desig d'independentistes de "separar-se per viure millor". Però, segons va subratllar, no és Espanya la que "roba", sinó una "família", en referència al 'clan Pujol'.
ES DECANTA PER DÍAZ
En l'entrevista també hi va participar el fill de Bono, que va explicar que en les últimes eleccions va votar Ciutadans. A més, el també expresident de Castella-la Manxa es decanta en les primàries socialistes i assegura que si Susana Díaz es presentés, en la seva opinió, s'imposaria a Pedro SánchezPedro Sánchez.
Mi casa es la tuya Bertín Osborne PSOE Catalunya Independència de Catalunya Estatut de Catalunya
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?