Bono assegura que Mas estava disposat a renunciar al terme 'nació' a canvi de més diners per a Catalunya

"D'algú que va anomenar colpista i ara mercader el senyor Mas no en podem esperar res de fidel a la realitat", li respon Homs

1
Es llegeix en minuts

L'exministre de Defensa, José Bono, ha fet aquest dimarts una revelació força sorprenent. Segons ha explicat, el president de la Generalitat, Artur Mas, va oferir fa una dècada al llavors president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, oblidar-se del terme 'nació' a canvi de més diners per a Catalunya. "Tu vés posant més diners que jo ja aniré traient això de nació", assegura Bono que va dir Mas.

El també expresident del Congrés ha fet aquestes declaracions durant la presentació a Madrid de la segona part de les seves memòries: 'José Bono, diario de un ministro. De la tragedia del 11-M al desafío independentista catalán'.

En aquest sentit, Bono ha considerat que és "bo que hi hagi mercaders", en una clara al·lusió a Mas, però que és "dolent" que siguin en els governs.

REACCIÓ DEL GOVERN

Notícies relacionades

El Govern ha reaccionat amb "humor" i incredulitat a la revelació de Bono, informa Fidel Masreal. "Va dir que era un colpista, ara un mercader, ens ho hem de prendre amb humor. La definició del senyor Bono es contradiu amb l'Estatut, en el qual figura el terme 'nació", ha afirmat el portaveu de l'Executiu català, Francesc Homs, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Així mateix, Homs ha posat en dubte aquestes afirmacions perquè ha destacat que mai va veure l'exministre en les negociacions de l'Estatut. "D'algú que va anomenar colpista i ara mercader el senyor Mas no en podem esperar res de fidel a la realitat", ha insistit Homs.