El judici a Mas, Rigau i Ortega ocupa un lloc destacat en la premsa europea

La majoria de mitjans porten a les seves portades l'inici del procés

werwrw

werwrw

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La premsa internacional es fa ressò en les seves edicions 'on line' del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. El procés ocupa un lloc destacat en bona part dels mitjans europeus.

El diari 'Le Monde' ofereix la notícia en la seva portada, afirmant en el titular que l'expresident català Artur Mas va a judici per l'organització d'un referèndum sobre la independència. El diari valora que el judici "ofereix una tribuna als separatistes determinats a accelerar el procés de separació d'Espanya".

'Libération' també porta l'inici del procés a la seva portada amb una foto d'Artur Mas, a qui descriu com el “Messies català”, sota l'avanttítol "l'home del dia". El rotatiu subratlla que "molt a pesar seu, la justícia espanyola dona ales l'independentisme català".

Sota el títol "Procés a Artur Mas, l'independentista que ha desafiat Madrid", 'Le Figaro' també porta la notícia a portada. El rotatiu publica a més una entrevista a Artur Mas en què afirma que s'enfronta a “un procés polític”. 

Notícies relacionades

També en la seva pàgina principal, el diari britànic 'The Guardian' destaca que Artur Mas es mostra "desafiador" a l'inici del procés. La BBC reserva també en un lloc destacat que "una multitud" acompanya l'expresident a l'inici del procés.

L'edició europea de la publicació nord-americana 'Politico' també es fa ressò del judici, destacant en el seu titular que el procés a Mas porta la "rebel·lió catalana a un punt d'inflexió".