Rajoy: "Rita Barberá era una bona persona, decent i treballadora"

El president del Govern ignora la imputació de l'exalcaldessa de València

La FEMP li imposa la clau d'or del municipalisme

zentauroepp37119156 gra225 madrid  31 1 2017   el presidente del gobierno  maria170131165456

zentauroepp37119156 gra225 madrid 31 1 2017 el presidente del gobierno maria170131165456 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

En un intent d'esborrar els últims mesos de vida de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, el president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha referit a ella aquest dimarts com “una persona bona, decent, treballadora, que sempre intentava resoldre els problemes de la gent" i amb “ganes d'ajudar els altres”.

Ni una paraula a la seva imputació pel Tribunal Suprem per un delicte de blanqueig en relació amb el presumpte finançament irregular del PP valencià, ni al fet que va ser obligada a deixar el partit on sempre havia militat, quan va esclatar el 'cas Taula' contra el grup municipal del qual ella estava al capdavant.

En l'acte en què el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)Abel Caballero, li ha entregat la clau d'or del municipalisme a les tres germanes de la política, Rajoy només ha tingut elogis per a la que havia la seva amiga “durant trenta anys” i ha anunciat que “la seva memòria estarà per sempre”.

DIMENSIÓ HUMANA DE LA POLÍTICA

L'única crítica ha sigut per als que creuen “que tots fem tot malament”, en referència sense anomenar-los als nous partits. I ha agraït a Caballero la distinció, pel que suposa de “dimensió humana de la política”. 

L'alcalde Vigo, per la seva part, en la seva intervenció havia afirmat que els que no són capaços de veure “la dimensió de les persones són mals polítics i sempre queda patent la labor de cada un”. Ha afegit que la labor de Barberá “va deixar empremta” i que “els alcaldes que guanyen eleccions", com feia Rita Barberá, "mostren la democràcia pura”.

Notícies relacionades

Caballero, ha aprofitat la presència de Rajoy per reclamar amb paraules que va utilitzar Barberá fa 22 anys, quan ella ostentava el seu càrrec, per reclamar més protagonisme per als ajuntaments. “Volem l'acord, però ara, no d'aquí uns anys i d'un futur que sempre ens fien pròxim però que no arriba”, ha dit l'actual president de la FEMP parafrasejant la que va ser alcaldessa de València durant 24 anys.

Asunción Barberá, una de les germanes de l'exalcaldessa que han recollit la distinció, ha agraït la presència del president i la “primera distinció que rep després de la seva dolorosa mort” per “la seva constant defensa del municipalisme”, de “València i d'Espanya”. La dona ha afegit que fins i tot els seus últims dies Rita Barberá va defensar al democràcia i l'Estat de Dret.