El Congrés certifica el final de les dietes de viatge i no cobrirà més de 150 euros al dia

El canvi en el pagament es començarà a aplicar aquesta mateixa setmana

undefined36036946 madrid 25 10 2016  pol tica    rueda de prensa tras la consu161025174254

undefined36036946 madrid 25 10 2016 pol tica rueda de prensa tras la consu161025174254 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La Mesa del Congrés ha certificat aquest dijous el final de les dietes que es pagavent als diputats mentre estiguessin de viatge oficial a l'estranger, i ha afegit un límit diari de despeses reemborsables per assegurar que no se'ls abonarà més de 150 euros per jornada, encara que presentin factures més elevades.

"És una proposta per ajustar les necessitats reals a les despeses, per ser més eficients perquè els diners d'aquesta casa són els de tots els espanyols", ha subratllat la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

Des d'aquesta setmana, la Cambra ha començat a aplicar la seva decisió d'eliminar les dietes que cobraven els diputats per viatges oficials a l'estranger i ha posat en marxa un sistema d'abonament de despeses degudament justificades.

Fins ara, els diputats rebien una dieta de 150 euros per cada dia que estiguessin a l'estranger per un viatge oficial. Amb el canvi, els parlamentaris han de passar factura de les despeses que facin i, una vegada justificats, el Congrés se'n farà càrrec. Les despeses de desplaçament i allotjament estan al marge ja que, al gestionar-se prèviament a la Cambra, ja es facturaven directament al Congrés.

S'APLICA DES D'AQUESTA SETMANA

El canvi de sistema, acordat en l'última reunió de la Mesa de la Cambra, es va a aplicar amb els viatges oficials programats aquesta setmana, en què una delegació de dos parlamentaris (un diputat i un senador) assisteix a la Maleta (Malta) a la Conferència de Comissions Especialitzades en Assumptes de la Unió Europea (COSAC) i una altra d'onze membres (set diputats i quatre senadors) participa a Estrasburg (França) en l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Els viatges internacionals fa mesos que estan sota la lupa de la Mesa del Congrés que presideix Pastor, que al setembre, encara sense Govern, va decidir revisar el protocol d'autorització després de comprovar que al voltant del 90% dels desplaçaments que realitzaven ses senyories no comptaven amb autorització prèvia de l'òrgan de govern de la institució.

Fins llavors, cada vegada que hi havia una reunió d'assemblea parlamentària internacional es comunicava als membres de la delegació espanyola, s'hi apuntaven els parlamentaris que volien anar-hi i només passava per la Mesa del Congrés a posteriori.

Notícies relacionades

La Mesa va imposar l'autorització prèvia dels viatges internacionals per decidir els desplaçaments que jutja imprescindibles, a quins dona prioritat i el nombre de membres de cada delegació. L'eliminació de la dieta diària ha sigut el següent pas.

DINTRE D'ESPANYA NO HI HA DIETES

Pel que fa als viatges dins del territori espanyol, la Cambra segueix sufragant els desplaçaments dels diputats entre Madrid i la seva circumscripció i aquells que el seu grup parlamentari els hagi autoritzat. No s'abonen dietes a l'entendre que no són viatges oficials.

Temes:

Congrés