(DES)MEMÒRIA HISTÒRICA

Polèmica pel carrer que el PP i Ciutadans van dedicar al fundador d'un bar franquista

C's expedienta els seus regidors a Almuradiel i Podem porta el cas a la fiscalia

L'actual propietari de Casa Pepe retira la placa per "no perjudicar el poble"

casapepe

casapepe

1
Es llegeix en minuts

El ple de l’Ajuntament d’Almuradiel (Ciudad Real) va aprovar el novembre passat dedicar un carrer a Juan Navarro Muñoz, fundador ja desaparegut de Casa Pepe, un bar conegut per l’exhibició sense cap rubor de simbologia franquista, tant a les seves parets com al seu perfil de Facebook. Van ser els vots del PP i l’abstenció de Ciutadans els que van permetre aquest acte de desmemòria històrica.

Ciutadans ha expedientat els seus dos regidors a Almuradiel per haver honrat «una persona amb una ideologia que és obertament contrària als principis i valors democràtics que defensa la formació». La idea va partir d’una associació de veïns, i populars i taronges la van fer prosperar aprofitant l’absència de l’alcaldessa, socialista, que estava de baixa i que ha anunciat que revertirà la decisió en el pròxim ple. El consistori el formen tres regidors del PP, dos del PSOE i dos de Ciutadans.

Imatge d'un dels plats que serveix Casa Pepe, promocionat a Facebook al costat de simbologia franquista.

Notícies relacionades

Davant l’enrenou generat, el fill del fundador i actual propietari del bar, Juan José Navarro, ha retirat la placa per evitar «més polèmica» i per «no perjudicar el poble». No obstant, ha assegurat que el seu pare «tractava bé a tothom, fos com fos», i es va dedicar a donar feina a la gent i a oferir «un bon producte i servei» a Casa Pepe.

Juan Navarro va demostrar sense embuts la seva ideologia davant de les càmeres de La Sexta. L’any 2013 va obsequiar l’audiència amb un seguit de floretes, entre les quals es van poder sentir que «Espanya necessita un Hitler o un Franco» o que «les dones haurien d’estar a la cuina i escombrant».