DECLARACIÓ A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

El raper Hasél s'empara en la premsa per justificar el seu 'Juan Carlos el Bobón'

Se l'acusa d'un delicte d'injúries contra la Corona per la cançó en què al·ludeix al rei emèrit

La fiscalia, que també l'imputa enaltiment del terrorisme, no demana mesures cautelars contra ell

pablo-hasel

pablo-hasel

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El raper Pablo Hasél va reconèixer ahir davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Maza l’autoria de la seva cançó Juan Carlos el Bobón i va atribuir la lletra al que llegeix en premsa en relació amb la Monarquia, institució de la qual està radicalment en contra, van informar fonts jurídiques. El fiscal del cas, Daniel Campos, no va demanar mesura cautelar contra el cantant per injúries contra la Corona, que és pel que està imputat.

Notícies relacionades

Hasél, que ja va ser condemnat a dos anys de presó pel Tribunal Suprem per un delicte d’enaltiment del terrorisme, va tornar a ser imputat l’estiu passat per humiliació a les víctimes del terrorisme per diversos tuits: «Els paràsits dels Borbons segueixen de trapis amb els decapitadors dels homosexuals», «els amics del regne espanyol bombardejant hospitals mentre Joan Carles se’n va de putes amb ells», «Guàrdia Civil torturant o disparant emigrants», «és un error no escoltar el que canto, com Terra Lliure deixant viu Losantos» i «si totes les corrides de toros acabessin com la de Víctor Barrio, més d’un aniríem a veure-les».

La causa per la qual va declarar ahir s’acumula a la dels tuits al Jutjat Central d’Instrucció número 5. Fonts jurídiques van assenyalar que el cantant va utilitzar com a exemple de la seva manera de compondre les recents informacions sobre l’artista Bárbara Rey per la seva suposada relació amb el rei Joan Carles.