Rajoy subscriu el perdó de Cospedal a les víctimes del Iak

Rajoy assumeix les afirmacions de Cospedal però evita la paraula 'perdó'

El president es mostra «disposat» que s'organitzi un acte institucional d'homenatge a les víctimes

tecnicomadrid36905822 madrid  17 01 2017   politica  vi conferencias de presidente

tecnicomadrid36905822 madrid 17 01 2017 politica vi conferencias de presidente

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern segueix amb els seus gestos de reparació moral a les víctimes de l’accident del Iak-42, en què van morir 62 militars espanyols. Tot i que, al matí, tant la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, com el coordinador del PPC, Xavier García Albiol, van opinar que no consideraven que Mariano Rajoy hagués de demanar perdó als familiars de les víctimes per no haver evitat la tragèdia, tal com ells mateixos han exigit aquests últims dies, el mateix president del Govern va subscriure a la tarda «totes i cadascuna de les afirmacions» que dilluns va fer la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en comissió al Congrés, inclosa, doncs, la seva petició de «perdó en nom de l’Estat» a les famílies.

Rajoy va evitar, no obstant, pronunciar la paraula perdó, però va deixar clar que comparteix tot el missatge de Cospedal i, per tant, el seu gir respecte de la posició numantina de l’exministre Federico Trillo, que es va negar a disculpar-se amb els familiars de la víctimes fins i tot després de l’informe del Consell d’Estat que el responsabilitzava, com a titular del ministeri el 2003, de no haver posat tots els mitjans per evitar la catàstrofe.

Tot i assegurar que desconeixia la petició de les famílies dels militars que se celebri un acte institucional d’homenatge, el president del Govern s’hi va mostrar «disposat i encantat» que s’organitzi. «Estarem sempre amb els militars espanyols i amb els familiars de les víctimes de l’accident per atendre’ls en tot allò que necessitin», va cloure Rajoy.

«D’UN EN UN»

Notícies relacionades

Hores abans, Albiol va estimar que no és necessari que «d’un en un» tots els membres de l’Executiu es disculpin, perquè ja ho va fer la ministra en seu parlamentària: «Cospedal va parlar en nom del Govern i això tampoc donarà cap satisfacció als familiars. El Govern ha demanat perdó, s’ha disculpat i a partir d’aquí s’ha d’avançar en altres camps que permetin aclarir si hi ha algun dubte».

Santamaría va incidir en la idea que el perdó demanat per Cospedal també representa Rajoy: «La ministra va parlar en nom de l’Estat i del Govern de la nació». H