Artur Mas: "Jo no m'autodescarto com Puigdemont"

L'expresident insinua que es presentarà com a candidat en funció de com evolucioni el procés sobiranista

Es mostra "absolutament convençut" que el TSJC l'inhabilitarà pel 9-N

zentauroepp34909855 barcelona  03 08 2016 politica  artur mas tras finalizar la 161217194201

zentauroepp34909855 barcelona 03 08 2016 politica artur mas tras finalizar la 161217194201 / NEUS MASCAROS

2
Es llegeix en minuts

Després d'unes setmanes en què s'ha obert el debat successori al reiterar Carles Puigdemont la seva negativa a presentar-se a la reelecció, l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha deixat oberta la porta a una nova candidatura. "Jo no m'autodescarto com Puigdemont", ha manifestat en declaracions a RAC-1.

Mas ha considerat que en les actuals circumstàncies del procés sobiranista "ningú s'ha de descartar". "I jo tampoc", ha insistit, i ha vinculat la seva futura decisió a com es desenvolupin els esdeveniments. "A nivell de país, no estem en un moment per dir 'no en vull saber res' o 'ja m'ha passat l'hora'. Estem en un punt tan decisiu que hi hem d'estar en la mesura que sigui necessari", ha insistit, alhora que ha considerat que encara és "prematur" avançar decisions i que ell no és "l'única opció".

"QUI DESAFIA L'ESTAT LA PAGA"

Per una altra part, l'expresident s'ha mostrat "absolutament convençut" que tant ell com les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau seran inhabilitats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per organitzar el procés participatiu del 9-N del 2014. I ha denunciat que en aquest procés "es jutjarà no la independència, sinó el dret a decidir, es jutjarà unes persones per una idees i no per desobeir el TC".

Segons l'opinió de Mas, "la sentència està preredactada". "No dic que està redactada perquè queda lleig", ha afegit, abans de revelar una conversa en què una alta instància del Govern central li va advertir: "Qui desafia l'Estat la paga".

Sobre el referèndum que està impulsant Puigdemont, el president del PDECat ha confiat que sí que se celebrarà i ha avisat que si els partidaris del 'no' rebutgen anar a votar, corren "un risc molt gran" que el 'sí' guanyi amb una àmplia majoria.

RETRET A LA CUP

Notícies relacionades

Mas també ha aprofitat l'entrevista per carregar contra la CUP i retreure als seus membres que no hagin complert l'acord d'investidura firmat amb Junts pel Sí. "Van dir que mai votarien amb els partits contraris al dret a decidir i miri què va passar l'any passat amb els pressupostos. Incompliment flagrant de l'acord. Veurem què passa amb els d'aquest any", ha manifestat.

I ha qualificat de "falses" les afirmacions d'Anna Gabriel acusant Junts pel Sí d'intentar eliminar la CUP. "Si s'hagués volgut eliminar la CUP, s'haurien convocat eleccions per disminuir el seu pes al Parlament, en lloc d'intentar arribar a acords amb ells", ha puntualitzat, alhora que ha considerat que els anticapitalistes han "d'entendre quina és la seva força" al Parlament i no pretendre que les seves tesis "siguin les últimes que prevalguin".